EtkinlikGündem

Cumhuriyetin 100’üncü Yılında ‘Türkiye’de Sanat’ Paneli

Cumhuriyetin 100’üncü Yılında ‘Türkiye’de Sanat’ Paneli

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi (GSUAM) ile Sanat ve Kültür Strateji Kulübü (SKS) işbirliğiyle düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’de Sanat” paneli büyük ilgi gördü. 27 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen panel, dört oturumdan oluşan zengin içeriği ile sanatseverleri bir araya getirdi.

Panelin ilk oturumunda Türkiye’de baskı resminin başlangıcı ele alındı. Türkiye’nin 100 yılı içinde baskıresme katkı sağlamış kurumlar ve yeni kuşak baskıresim sanatçıları da panelin odak noktaları arasında yer aldı. İkinci oturumda, illüstrasyon sanatının 100 yıllık serüveni masaya yatırıldı. Grafik sanatlarında disiplinler arası yaklaşımlar ise üçüncü oturumda detaylı bir şekilde incelendi.

Panelin dördüncü ve son oturumu, Türkiye’de resim sanatının öncüleri ve 1960’lardan 2000’lere kadar olan dönemdeki çağdaş sanatın evrimini konu aldı. Panelin sonunda katılımcılardan gelen sorularla interaktif bir soru-cevap bölümü gerçekleştirildi. Sanatseverlerin etkileşimde bulunma fırsatı bulduğu bu bölümde, panelistlere çeşitli konularda sorular yöneltilerek derinlemesine bir tartışma ortamı oluşturuldu.

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’de sanatın geniş bir yelpazesini ele alan bu panel, sanatın evrimini anlamak, sanatçıların katkılarını değerlendirmek ve genç kuşak sanatçılara ilham kaynağı oluşturmak amacıyla düzenlendi. Katılımcılar, farklı dönemlere odaklanarak Türkiye’nin sanatsal gelişimini daha yakından keşfetme şansı buldular.

 

 

Muhammed Can Akyürek

BAÜN’den Geleceğe Yeni Adımlar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu