Gündem

DEDİ KODU KÖŞESİ

DEDİ : Geçtiğimiz günlerde Hilton Garden ‘da 1500 kişilik iftar verilmiş.Verenler malumunuz…

KODU : Devletin kasasından çıkan para bizim vergimiz. Bizim vergiiz ile 135 milyon liralık iftar vermek de ne demek. Şimdi sen bu iftarla kimi doyurdun? Maaşının %35’ini vergi olarak aldığın vatandaşı mı doyurdun? Çocuklarını ısıtamadığı için kendini asan anneyi mi doyurdun? Çocuğuna pantalon almadığı için canını kıyan babayı mı doyurdun? Allah aşkına söyle sen bu iftarda kimi doyurdun? Bak ben söyliyim… 423 milyon borcunu sildiğin Mehmet Cengiz gibilerini doyurdun…

 

DEDİ : “Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki birisi yalan söylediğinde inanılıyor. Doğru söyleyen ise doğruyu söylediğini ispat etmek zorunda kalıyor” demiş Ali Koç.

 

KODU : Atalarımız boşa dememiş “Yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar” diye…Allah kimseyi, yanlışı savunacak kadar cahil, doğruyu inkar edecek kadar da nankör etmesin.

 

 

DEDİ : Yine Dünyadan kısa kısa dedikodular… Kanada;yapay zeka ile zihin okuma üzerine çalışıyormuş. ABD;uzayda ki bir kara deliği görüntülemiş. Fransa;yenilebilir enerjide G20 lideri olmuş. Çin,atom kalınlığında bellek yapmış. Japonya; HRP-5P isimli insansı robotu basına tanıtmış.

 

KODU : Türkiye günlerdir oy sayıyordu.Yeni bitirdi. Baktı ki yanlış saymış şimdi baştan saymak için seçimleri yeniledi…

 

 

DEDİ : Bağ-kur primi 595 TL’den 883 TL’ye, SSK primi 620 TL’den 913 TL’ye çıkmış.

 

KODU : Biri şu marketçilere zam yapılmayacağını söylemedi mi?

 

 

DEDİ : Geçen gün arkadaşlarla balığa gitmek için Bodrum’a doğru yola çıktık. Benzin almak için benzinlikte durduk.Arkadaş 50 TL’lik benzin aldı. “Yetmez ki, burdan taaa Bodrum” dedim. “Arkadaş ben hep 50 TL’lik benzin alırım,alışkanlık oldu” dedi. Hesabı ancak öyle tutabiliyormuş. Arkadaşa sordum “Ne hesabı” dedim. “Ben 2000 yılında 50 TL’ye 85 Lt, 2012 yılında 11 Lt, 2019 yılında ise 7 Lt benzin alabiliyorum. Malum enflasyona karşı buradan kendi hesabımı ayarlıyorum” dedi.

 

KODU : Hiç üşenmedim Almanya da yaşayan okul arkadaşım Hans’ı aradım. “Hans sen bu benzini orada kaça alıyorsun.Bana yıllara göre bir hesap ver bakalım” dedim. Hans meğersem 50 Euro’ya 2000 yılında 34 Lt, 2012 yılında 36 Lt, 2019 yılında 38 Lt benzin alıyormuş. Hemen benim arkadaşı arayıp dedim ki “ sen arabayı sat en iyisi, bundan sonra balığa otobüsle gidelim”

 

 

DEDİ : İstanbul’dan Ankara’ya uçak ile gitmek 91,89 TL; Osmangazi köprüsünden geçiş 344,15 TL’ymiş

 

KODU : Milletimize uçak yüzü gösteren bu iktidardan Allah razı olsun. Yoksa şimdi otobüslerde sürünecektik. Uçağa bindiğimize göre demek ki zenginleştik…

 

 

DEDİ : Filistin’de yayın yapan bir TV programına katılan Gazze Müftüsü Hassan El Laham “Karınızı güzelliğini bozmayacak kadar dövebilirsiniz” demiş. “Polis getirtecek ya da bir yerini kıracak kadar vurmayın” diye de eklemiş.

 

KODU : Sayın müftü keşke Balıkesir’de bir açık oturuma davet edilse de gelse.. Bizim misafir perver insanımız senin güzelliğini bozmayacak kadar seni bi sevse… Çok değil ha polis getirtmeyecek kadar sevse yeter…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu