Gündem

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan: “Öncelikli Sorunlar Var”

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan: “Öncelikli Sorunlar Var”

 

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan Siyaseti,vatandaşların çok daha rahat yaşam koşullarına ulaşmasını öncelik olarak gördüklerini söyledi.

Karesi’de mahallelerimizin sıkıntıları var diyen Ayan şöyle konuştu:” Bu sıkıntıları bildiğimiz için öncelikli olarak ziyaretlerimizi mahalle muhtarlarımıza yapıp mahallede yaşayan vatandaşlarımızın beklentilerini varsa bir sıkıntılarını öğrenmek ve kamuoyuyla paylaşmak, çözebiliyorsak çözmek bizlerin asli görevi…Bu düşüncelerle merkezde ziyaret ettiğimiz Toygar ve Maltepe mahallelerinde de halkımızın istekleri ve uzun zamandır çözülemeyen sıkıntıları var.”

 

TOYGAR MAHALLESİ OTOBÜS İSTİYOR

Ayan, “Mahalle sakinlerinin aslında belediye tarafından çözümü çok kolay fakat maalesef ki çözülemeyen bir ulaşım sorunu var. Vatandaşlar Toygar mahallesine gelen K7 Otobüsünün Değirmen Caddesi üzerinden geçmesini ve mahallede yaşayan yaşlıların, engelli vatandaşlarımızın, çocuklarımızın daha güvenilir ve rahat ulaşım yapabilmesini istiyorlar. Bunun için defalarca mahalle muhtarının vesilesi ile gerekli başvuruları Belediyeye yapmışlar. Fakat belediyeden cevap olarak gelen yazı malesef ki hiç iç açıcı değil. Otobüsün mahalle sakinlerinin istediği caddeden geçmesi Belediye tarafından uygun görülmeyip reddediliyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Ayvalıkta Gezi tekneleri ile topluca toplantılar yapıp bunu şova çevirmeniz gayet uygun ama bir mahallenin çok basit bir isteğini yapabilecekken geri çevirmeniz uygun değil öyle mi? Mahallenin sesine kulak verin. Onların rahat ulaşım hakkını gasp etmeyin. Şov değil basit çözümlerle vatandaşımızın mağduriyetini çözün.”diye seslendi.

 

MALTEPE‘YE OKUL İSTEĞİ

Ayan, “Bir kentin eli ayağı o kentin muhtarlarıdır. Yerelde siyaset yapacaksanız ilk iletişim kuracağınız kişiler muhtarlar olmalıdır. Ben bunu bilir bunu söylerim. Maltepe Mahallesi Muhtarım Hüseyin Çakır’ı ziyaret ettiğimizde öğrendik. Maltepe mahallesi’nin yıllardır ilkokul ve ortaokul düzeyinde bir okula ihtiyacı var.Hatta okul yapılacak olan yer bile hazır. Muhtarım bunun için bir çok defa yetkililere başvurmuş. Daha sonra mahalledeki bazı vatandaşlarla şahsen bire bir görüştüğümde gördüm ki durum gerçekten çok üzücü. Mahallenin okul çağı nüfusu yaklaşık 3.000 fakat mahallede bu seviyede bir okul olmadığı için vatandaşlar çocuklarını ya başka mahallede ki bir okula ya da özel okula göndermek zorunda kalıyor. Konuştuğum mahalle sakinleri “Mahallemizde 5 cami var ama okul yok.Çocuklarımız başka mahallelerde okula gitmek zorunda kalıyor” diyor.Gerekli yerlere girişimde bulunacağız. Maltepe mahallesinde ki çocuklarımızın kendi mahallelerinde okumaya hakkı var!…Hiç kimse çocuklarımızın bu hakkını keyfi davranışlarıyla ellerinden alamaz. Bizlerin görevi vatandaşlarımızın yaşam standartlarını iyileştirmek olmalı. Görülüyor ki belediyeler vatandaşların yaşam standartları yerine kendi yaşam standartlarını yükseltme peşindeler. Buna izin vermeyeceğiz. Karesi’de ki tüm mahallelerimizin sorunlarının takipçisi olacağız…Ve sorunlar çözülene kadar da bu sorunların peşini bırakmayacağız ”şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu