Gündem

Dünyayı Etkisi Altına Alacak

Dünyayı etkisi altına alacak. Avrupa hazırlıklara başladığı kuraklık, Türkiye’yi de etkisi altına alacak.

 

Dünyayı Etkisi Altına Alacak

Kurak geçen kış mevsimi, dünyada bahar ayları bulutlu ve yağışlı devam ediyordu. Uzmanların yaptığı son açıklamaya göre, güneşli günler geliyor. Özellikle 10 Mayıs tarihinden itibaren tüm dünyanın güneş hasreti son bulacak. Türkiye’de güneşe kavuşacak. Ancak sıcaklıklar bir anda şiddetiyle gelebilir. Dikkat etmekte fayda var, Dünyayı Etkisi Altına Alacak!

 

İlkbaharın başlarında Britanya’nın peşini bırakmayan soğuk hava, son tahminlere göre yakında bölgeyi terk edecek gibi görünüyor. Fırtınalı, yağışlı bir Paskalya’nın ve Nisan ayının başının ardından sıcaklıklar zaten yükselmeye başlamışken, her şeyin daha da ısınmasının beklendiğine dair haberler Birleşik Krallık sakinlerini yalnızca daha fazla memnun edecek.

 

KIRMIZI HAVA BULUTU GELİYOR

Tahminciler, etkileşimli hava modellerinin, İspanya ve Fransa’dan gelen kırmızı bir hava bulutunun bize doğru geldiğini gösterdiğini ve bunun, 6 Mayıs’ta Kral III. İngiltere’nin güney ve orta bölgeleri, ılık koşullar kuzeye yönelmeden önce bundan ilk olarak yararlanacak.

 

YAZ İÇİN GÜÇLÜ BİR BASKI GELİYOR

İngiliz Hava Durumu Hizmetleri meteoroloji uzmanı Jim Dale uyardı. Mayıs ayına kadar koşulların karışık olabileceğini, ancak bundan sonra yaz için güçlü bir baskının başlayacağını söyledi. “Uzun bir yol var ve Nisan’ın sonu pek sıcak görünmüyor,” diye söze başladı.

 

ÇOĞUNLUKLA KURAK GEÇECEK

“Ancak, daha önce önerdiğim gibi, bir ay değişikliği havanın değişmesine neden olacak. Çok sıcak veya sıcak bir dönem gecikiyor.” Meteoroloji Ofisi sözcüsü Stephen Dixon, “Birçok bölgede durum sakinleşecek. Çoğunlukla kurak geçecek, sıcaklıklar ortalamanın üzerinde ve yerel olarak bazı noktalarda ortalamanın oldukça üzerinde olacak.”

Devam etti: “Kararsız geçen bir dönemden sonra, nihayet baharın sonlarına, daha yazlık bir rejime doğru ilerliyormuşuz gibi hissettirecek. Sıcaklıklar oldukça hoş hissedecek.”

 

İHAYET BAHAR KENDİSİNİ GÖSTERECEK

Bahisçiler Coral’ın bu ay oranları 2-1’den 5-4’e düşürmesinin ardından, Nisan sıcağında Birleşik Krallık rekorları kırdı. Sözcü John Hill, “Önümüzdeki hafta bahar hissedilecektir ve sıcaklıklar artmaya başlayacaktır. Ayrıca bu ayın rekor sıcak bir Nisan olarak bitmesi ihtimalini düşürdük” dedi.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu