GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

E-Devlet Tüm Hizmetleri Kapsayacak

Son yıllarda ülkemizde e-Devlet sisteminin kullanımı bir hayli yaygınlaştı. Her geçen gün daha fazla hizmetin e-Devlet’e eklenmesiyle sistemin kapsamı giderek genişliyor. Bu durum vatandaşlara da büyük kolaylık sağlıyor.

Çeşitli devlet hizmetlerinin tamamının elektronik ortama taşınması, gerçekleştirilmesi bir süredir hedeflenen bir konuydu. Dün bu konuda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bir toplantı yapıldı.

İlgili bakan yardımcıları ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirilen e-Devlet koordinasyon toplantısında; görevlendirmeler, iş takviminin oluşturulması, e-Devlet’in siber güvenliği ve entegre veri tabanı gibi konular ele alındı.

E-Devlet sistemiyle ilgili yeni dönemin yol haritasının da belirlendiği toplantıda, e-Devlet’in Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne bir an önce entegre edilmesi ve tüm hizmetlerin bir yıl içerisinde elektronik ortama taşınması kararlaştırıldı.

Böylece e-Devlet’in kapsamı daha da genişletilerek vatandaşların e-Devlet üzerinden tüm hizmetlere ulaşabilmesi sağlanacak. Ayrıca Türkiye’nin dijital dönüşümünün de e-Devlet sistemini temel alarak onun etrafında gerçekleştirileceği vurgulandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu