Gündemİlçe Haberleri

Edremit’te “Kent Yönetimi Bilgi Sistemi” Projesi Hazırlanıyor

Edremit’te “Kent Yönetimi Bilgi Sistemi” Projesi Hazırlanıyor

 

Edremit Belediyesi teknolojinin getirdiği yenilikleri belediye hizmetlerine entegre etmek amacı ile yeni proje hazırlığında olduğunu belirtti.

Edremit Belediyesi teknolojinin getirdiği yenilikleri belediye hizmetlerine entegre etmek amacı ile yeni proje hazırlığında olduğunu belirtti. Edremit Belediyesi Bilgi işlem Müdürlüğü tarafından bu doğrultuda geliştirilecek mobil uygulamalarla saha ekipleri tarafından kent genelindeki tüm yapıların dijital ortama geçirilmesi, kent envanterinin çıkartılması ve coğrafi bilgi sistemi alt yapısı kurulması için yeni bir proje hazırlandığı açıklandı.

 

Amaç Kamu Kurum Çalışmalarında Entegrasyon

Edremit Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından “Kent Yönetimi Bilgi Sistemi” olarak adlandırılan proje ile mevcut teknolojik alt yapının güncellenmesi, adres bilgi sistemi alt yapısına geçilmesi ile vatandaşlara sunulan iş ve işlem süreçlerinin kısaltılması, belediye gelirlerinin arttırılması, akıllı kent projeksiyonuna uygun bir Edremit Belediyesi oluşturulması ve Cumhurbaşkanlığı’nın (Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı) 06.04.2020 tarihli ve 35668020-050.99-E.747 sayılı yazısı çerçevesinde de diğer kamu kurum ve kuruluşları ile entegre çalışabilmesi amacıyla “birlikte çalışabilirlik esaslarına uygun” bir teknolojik ve verisel altyapının oluşturulması amaçlandığı belirtildi.

 

Projenin Sunumu Yapıldı

Konuyla ilgili Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkan Yardımcıları Tümdeniz Çelebi, Ahmet Elman, Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı, Mali Hizmetler Müdürü Tayfun Ekinci, Bilgi İşlem Müdürü İlhan Konak ve müdürlük personellerinin katılımıyla bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda projelendirme aşaması devam eden “Kent Yönetimi Bilgi Sistemi’nin kullanımı ve belediye hizmetlerine sağlaması beklenen katkısı ve sonraki süreçler anlatıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu