Eğitimİlçe Haberleri

Edremit’te Öğrenciler Gerçek Sınav Deneyimi Yaşadı

Edremit Fikriye Mehmet Elberk Anadolu Lisesi'nde (FMEAL) hafta sonu düzenlenen "Deneme Sınavı", öğrencileri YKS'ye hazırladı.

Edremit’te Öğrenciler Gerçek Sınav Deneyimi Yaşadı

Edremit Fikriye Mehmet Elberk Anadolu Lisesi’nde (FMEAL) hafta sonu düzenlenen “Deneme Sınavı”, öğrencilerin sınav stresini azaltmak ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için hazırlıklarını sürdürmelerine yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirildi. Sınavda, ÖSYM’nin gerçek YKS kuralları ve uygulamaları benimsendi.

Öğrencilerin sınav öncesinde streslerini atabilmeleri ve gerçek sınav atmosferini yaşamaları için yapılan deneme sınavında, ÖSYM’nin sınav kuralları titizlikle uygulandı. Bu kapsamda, öğrenciler sınav salonuna girişte üst aramasından geçirildi ve sınav süresinin belirlenmesine bağlı olarak zamanında gelmeyen öğrenciler salona alınmadı.

Toplam 66 öğrencinin katıldığı deneme sınavında, 6 gönüllü öğretmen ise salon başkanı olarak görev yaptı. Öğrencilere adil bir sınav ortamı sağlanması ve sınavın düzenli bir şekilde geçmesi için öğretmenlerin titizlikle görevlerini yerine getirdiği belirtildi. Bu uygulama ile öğrencilerin YKS’ye hazırlık sürecinde daha etkin bir şekilde çalışmaları ve sınav heyecanıyla başa çıkmaları hedeflendi.

 

 

Haber: Bülten

Trafik Dedektifleri Projesi Balıkesir’de İşbaşında

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu