Köşe Yazıları

En Çok Tercih Edilen Kumaş Çeşitleri

Bugün ki yazımda sizlere kumaş çeşitleri ve yapılarından bahsedeceğim. Günümüzde birçok kumaş çeşidi bulunmaktadır.

Elbiselerde, pantolonlarda ve şallarda büyük bir önem taşıyan kumaş çeşitleri doğru bir kombin için büyük önem taşıyor. İşte bu yüzden kumaş tercihlerinde oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Umarım ufakta olsa katkı sağlar umarım.

Kumaş Çeşitleri İsimleri

Hayatımızda büyük bir yere sahip olan kumaş çeşitleri zaman ilerledikçe daha da artış göstermeye başlamıştır. Bu artışla birlikte kullanım alanları da çoğalmış ve dikkat çekici bir hale gelmiştir.

Polyester Kumaş, Yünlü Kumaş, Keten Kumaş, Naylon Kumaş, Pamuk, İpek Kumaş, Kaşmir Kumaş, Viskon Kumaş, Abiye Kumaş

Kumaşlar, üretildikleri ipliklerden dolayı farklı özelliklere sahip olurlar. Bu özellikler de kumaşların kullanım alanlarını belirler. Örneğin üretilen bazı kumaşlar, şal modelleri için oldukça uygundur. Bu sayede kadınlar tercih ettikleri kumaşlar sayesinde şallarını çok daha şık ve rahat bir şekilde kullanabilirler. Aynı şekilde diğer giyim ürünlerinde de kullanılan kumaş çeşitleri oldukça önemlidir.

Kışlık Kumaş Çeşitleri

Kış aylarında tercih edilen kışlık kumaş çeşitleri sayesinde soğuk havalarda rahatça dışarıya çıkılabiliyor. Kumaşlar, hayatımızın büyük bir bölümünde yer kaplıyor ve bu nedenle üretimleri de buna göre gerçekleşiyor. Örneğin, kış aylarında daha çok tiftik, merinos ve kuzu yünü kumaşları tercih ediliyor. Bunun sebebi ise elbette ki mevsimlik durumlardır. Kış aylarında kullanılan kumaşların daha kalın ve sıcak tutan tarzda olmaları gerekmektedir.

Kadife kumaşlar, kış aylarında en çok tercih edilmekte olan bir diğer kumaş çeşitleridir. Özellikle kazak ve elbiselerde kadife kumaşlar sıklıkla tercih edilir. Kış mevsiminin getirisi olan dondurucu soğuklarda, kadife kumaşları tercih etmek en doğru seçeneklerden birisi olacaktır. Üstelik bu kumaş çeşidi, oldukça dayanıklı bir yapıya sahip olmasına rağmen kullanımı birçok açıdan daha avantajlıdır.

Esnek Kumaş Çeşitleri

Sıklıkla tercih edilen esnek kumaş çeşitleri gün geçtikçe daha fazla üretilmeye başlanıyor. Rahatlık açısından en iyi dokuya sahip olan esnek kumaşlar; likralı, jarse mira ve saten gibi kumaşlardır. Bu kumaşlar birçok giyim ürününde hem kadınların hem de erkeklerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Üstelik bu kumaşlar, dokuları bakımından tekstil ürünleri için de sıklıkla tercih ediliyor. Aynı zamanda esneyen kumaşlar, şal kullanan kadınların da sıklıkla tercih ettiği çeşitlerden birisi hâline geldi.

Şal Kumaşları

Kombin yapmak kadınlar için çoğu zaman zorlu bir mücadeleye dönüşüyor. Özellikle tercih edilecek olan şal kumaşları konusunda birçok tereddüt söz konusu olabiliyor. Çünkü şallar gün içerisinde bozulabiliyor ve tekrar yapılması oldukça uzun zaman alabiliyor. Ancak doğru şal kumaşını seçmek elbette mümkün. Bu kumaş çeşitleri arasında şunlar yer alıyor;

Krep Şal Kumaşı: Son dönemlerde kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen bu şallar krep kumaş çeşitleriyle üretilmektedir. Rahatlık ve görünüm açısından oldukça başarılı olan bu şallar, üretildikleri kumaşlar sayesinde kolay kolay kayma yapmaz.

Bambu Şal Kumaşı: İnce yapılı kumaştan üretilmesine rağmen oldukça dayanıklı olan bir şal çeşididir. Kadınların kombinleri için sıklıkla tercih ettiği bu şal çeşidi, kırışmayan kumaş çeşitlerinin başında gelir.

Bürümcük Şal Kumaşı: Oldukça yumuşak bir dokuya sahip olan bu şallar, yaz aylarında rahatça kullanılabilmektedir.

İpek Şal Kumaşı: Her kadının mutlaka denediği ve kombinlerinde kullandığı ipek şallar, dokuları bakımından vazgeçilmez parçalardır. Her türlü kombin için uyum sağlayabilen bu kumaş modeli, hem günlük kombinlerde hem de şık kombinler de rahatlıkla tercih edilebilir.

Şal tercihlerinde büyük bir önem taşıyan kumaş çeşitleri güzel kombinlerin öncülüğünü yapıyor. Tercih edilen kıyafetlere uyum sağlaması gereken şallarda, kumaşların kayma ve kırışma yapmaması oldukça önemli. Bu yüzden şal seçimlerinde renk, desen ve kumaş türüne dikkat etmek gerekir.

Sinüzit Nedir? Sinüzite Ne İyi Gelir ve Belirtileri Nelerdir?//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu