Çocukça

EN GÜZEL GÖZLER

Minicik gözleriyle dünyayı anlamaya çalışan BENGİ Anaokulu öğrencileri, okullarında yapılan göz taramasını anlattılar. Göz sağlıklarını korumak için neler yaptıklarını anlatan miniklerin, eğlenceli sohbetini okumaya hazır mısınız?

Hasan Basri Çantay Mahallesi’nde renkli ve sıcacık bir okul BENGİ Anaokulu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği göz taramasının gerçekleştirildiği BENGİ Anaokulu’nda öğrenciler, göz sağlığının neden önemli olduğunu öğrenciler. Gözlerini korumak için neler yaptıklarını anlatan küçük öğrenciler, aldıkları boyama kitabını ve rozetlerini çok sevdiklerini dile getirdiler.

Enes: Ben gözlerimi korumak için televizyonu yakından izlemiyorum. Çok dikkat ediyorum. Kitap okurken de aradaki mesafeyi korumaya özen gösteriyorum. Göz taraması yapıldığında oradaki camda manzara resmi gördüm. Onu okuyabildim. Daha sonra ise bize boyama kitapları verildi. O boyama kitabından bende de vardı.

Nisa: Ben gözlerimi çok seviyorum. Göz sağlığımı korumak için annem bol bol havuç yemem gerektiğini söylüyor. Havuç yemeye özen gösteriyorum. Ayrıca televizyonu yakından seyretmiyorum. Kitap okurken genelde sarı ışık açıksa gözlerim acıyabiliyor. O yüzden kitap okurken beyaz ışık olmasına özen gösteriyorum. Bize göz taraması yapıldı. Küçük bir yerden baktık. Orayı net görebildim. Daha sonra da bize boyama kitabı verildi.

Hilal: Bizim okulumuzda göz taraması yapıldı. Gözlerimize bakıldı. Çok sevindim. Gözleirmin sağlıklı olması için ben genelde bol bol sebze tüketiyorum. Gözlerimde en ufak bir rahatsızlık olduğunda aileme söylüyorum. Doktora gidiyoruz. Ayrıca havuç yiyorum bol bol.

Şevval: ben gözlerimi çok seviyorum. Gözlerim bozulmasın diye sessiz duruyorum. Uslu bir çocuk oluyorum. Ayrıca bol bol sebze ve meyve tüketiyorum. Okulumuzda göz taraması yapıldı. Çok eğlenceliydi. Önce çok korktum ama sonra alıştım. Güzel ve eğlenceli zaman geçirdik. Daha sonra bizlere boyama kitabı ve rozet verdiler.

Ali Rüzgar: Ben göz taraması yapılacağı için çok heyecanlandım. Okulumuza gelen büyük abiler ve ablalar bize göz sağlığımıza neden dikkat etmemiz gerektiğini anlattılar. Bizlerle sohbet ettiler. Daha sonra ise göz taraması yapıldı. Oldukça güzel zaman geçirdik. Boyama kitabı ve rozet de verdiler. Ben de hemen boyamaya başlayacağım.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu