GündemEğitim

GELECEĞE İLK ADIM

Sevgili gençler, hiç şüphesiz üniversite sınavı hepiniz için büyük bir önem taşıyor. Hayallerinizin gerçeklerle buluştuğu bu yolda verdiğiniz kararlar sizin kılavuzunuz olacak. Bu kapsamda Avlu’da başlayan Üniversite Tercih Günleri’nde öğrenciler, üniversite hayallerini paylaştılar.

Hayatın ilk adımı ilkokul ardından ortaokul ve lise dönemi ile eğitim hayatımızı sürdürürken üniversiteye gitmemizle birlikte hayatımızın bambaşka bir yol ayrımına girdiğini görüyoruz. Yıllarca hayalini kurduğumuz bu süreçte hayalimizdeki mesleğin temellerini edinmek adına güzel yıllar geçiriyoruz. Peki bu sürece hazır mıyız gençler? Üniversite tercihinde doğru kararı vereceğinize emin misiniz? Avlu’da gerçekleşen Üniversite Tercih Günlerine katılan liseli öğrenciler, üniversite hayallerini anlattılar.

Ecrin Doğan: Ben ilerde güzel bir üniversite kazanmak istiyorum. Hayalim Tıp Fakültesi’ne gitmek. Bunun için de tabi ki çok fazla çalışıyorum. Tüm arkadaşlarıma da çok çalışmalarını öneriyorum. Avlu’da açılan Üniversite Tercih Günleri çok faydalı oldu. Özellikle konferans çok ilgimizi çekti. Keşke özel üniversiteler kadar devlet üniversiteleri de gelseydi. Çünkü özel üniversiteye gitme imkanımız olmayacak. Tercihimiz devlet üniversitesi.
Yarkın Atay: Üniversite her gencin hayalidir. İyi bir üniversiteye giderek başarılı bir gelecek ister. Ben de öyle güzel bir gelecek istiyorum. Hayalim Ankara Hukuk Fakültesi’ni kazanmak. Bunun için çok fazla çalışıyorum. Umarım kazanırım. Üniversite Tercih Günleri çok iyi bir fikir. Bizim tercih sürecinde yardıma ihtiyacımız var. Bu nedenle bu organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum.

Ayşenur Aklan: Biz arkadaşlarımla Bigadiç’ten geldik. Kuvayi Milliye Lisesi’nde okuyoruz. Bu tür organizasyonların Bigadiç’te de olmasını istiyoruz. Çünkü üniversite tercih dönemi oldukça zorlu bir süreç.

Elif İnan: Üniversite hayatımızın dönüm noktası. İyi bir meslekte çalışmak istiyorsak doğru bir üniversitede okumamız gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle üniversite tercih günleri çok güzel bir organizasyon olmuş. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Ben Hemşire olmayı çok istiyorum. Tercihimi de devlet üniversitesinden yana kullanacağım.

Yusuf Yılmaz: Güzel bir üniversite kazanmak istiyorum. Hayalim Tıp Fakültesi’ne gitmek. Bunun için de tabi ki çok fazla çalışıyorum. Tüm arkadaşlarıma da çok çalışmalarını öneriyorum. Avlu’da açılan Üniversite Tercih Günleri çok faydalı oldu. Özellikle konferans çok ilgimizi çekti. Keşke özel üniversiteler kadar devlet üniversiteleri de gelseydi. Çünkü özel üniversiteye gitme imkanımız olmayacak. Tercihimiz devlet üniversitesi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu