GündemKamil AKYÜREKKöşe Yazıları

GÖNÜL BÖYLE FETHEDİLİR

Geçtiğimiz hafta Sındırgı Belediye’si muhtarların tümünü bir haftalık Karadeniz gezisine götürdü. Haberi fark edince ulaşabildiğim birkaç muhtarı aradım. Hepsi de aileleri ile birlikte çıktıkları bu geziden mutlu olduklarını ve çok şey kazandıklarını ifade etti.

Telefonda “Sıradan olmasa da bu, nihayetinde bir gezi ve elbette mutlu olmanız normal” deyince ilginç yanıtlar geldi muhtarlardan.

İzninizle önce bu ilginç yanıtları paylaşayım sizinle:

Mesela birisi “bizimde yaylamız var ama orada gördük ki yaylanın da turizmi oluyor. Her fırsatta ‘Turizm, turizm’ diye bağıran Ekrem Başkanı buradaki yayla turizmini görüp yaşayınca daha iyi anladık. Ve gördük ki sadece mahsulden ya da hayvancılıktan değil yayla turizminden de para kazanılıyor” dedi.

Bir diğeri “bu gezinin ailecek düzenlenmesi çok iyi oldu. Çünkü eşlerimizin bir kısmı hem ilk defa böyle bir geziye çıktı hem de köyde ürettiklerine nasıl talep edildiğini bizzat gördü. Hatta başkanımız bizi Batum’a da götürdü. Orada uygulanan kurallardan da etkilendik. Sigarayı yere atmanın cezası bile yüksek” dedi.

Bir diğer ilginç yanıt ise “işin içine siyasetin girmediği bir gezi olması bizi ayrıca mutlu etti. Evet, Belediye Başkanımız bir siyasi partiden seçildi ve o organize etti bu geziyi. Ama gerek kendisinden gerekse gezdiğimiz yerlerde siyaseti çağrıştıran şeyler yoktu. Başkan gerçekten de tüm Sındırgı’nın başkanı gibi bir program yapmış. Çok memnun olduk” şeklindeydi.

Bu ilginç yanıtlardan sonra Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ı arayıp Kısaca gezi ve muhtarların memnuniyetinden bahsedince, sevindiğini ifade ederek “ Kamil bey hep ifade ediyorum. Belediyelerin işi artık sadece hizmet etmekle sınırlı değil. Belediyeler aynı zamanda şehrin sosyal ve kültürel yaşamına, Ekonomisine, Vatandaşın bilgi birikimine, eğitim seviyesine katkı sağlayacak projeleri de üretmek zorunda. Bu gezide de bu katkıları hedef alacak bir projeyi hayata geçirdik. Çokta keyifli ve anlamlı oldu. Zira hem bu yıl seçilen (eski-yeni) muhtarlarımızı bir araya getirerek onların kaynaşmasını sağladık, hem bizzat kendim de eşlik ederek onlarla birlikte uzun bir süre beraber olma fırsatı yakaladık hem de artık Karadeniz bölgemizde Marka olan ‘yayla turizmini’ yaşayıp görsünler istedik” şeklinde konuştu.

Bu gezi Tüm bunları duyduktan sonra aklıma gelen tek şey var,
GÖNÜL BÖYLE FETHEDİLİR
Tebrikler Ekrem Yavaş…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu