Köşe Yazıları

Güvenliğimizden Sorumlu Güvenlik Görevlisi

Güvenliğimizden Sorumlu Güvenlik Görevlisi

Belinde tabancası, gözünde pürdikkat takip etiği güvenlik kamerası, dilinde duası, elinde işe hazır yüreğiyle yiğittir her biri. “Güvenlik görevlisi” demek; “bulunduğu iş yeri ortamını, oradaki değerli çalışanları dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikeden cesurca koruyan kişi” demektir kendi tabirimce. Kendi canlarını hiçe sayarak vatandaşımızı düşünürler. Özel güvenlik, cankurtaran, sivil polisler, iş yeri bekçimiz, belediye zabıtaları, ormancı, jandarma ekibi de böyledir. Köydeki korucu, mezarlık görevlileri, muhtar, meracı, otlakçı, ihtiyar heyeti bile aslında bir köyün güvenlik görevlisidir. Güvenle, özgürce, huzurlu, barış içinde yaşayabilmek uğruna çabalar her biri.

Her mesleğin apayrı güzelliği barınır benim dünyamda, ömür yetse yeryüzündeki tüm mesleklerin kitabını yayınlamak isterdim son nefesimde. Birbirimize saygı duymazsak, kardeşçe geçinmezsek, vatana ihanet edersek şu güzel hayatın renklerini asla göremeyiz. Güzel ve mutlu yaşamak, huzurlu ve sağlıklı düşünmek kendi elimizdedir. Hepimiz gece en derin uykudayken kamudaki güvenlik görevlilerimiz yahut özel güvenlik ekipleri durmadan gözcülük yaparlar. Siyaset adamı yahut milletvekili olmak da zordur mesela. Güvenlik görevlileri, maaşla çalışan korumalar, kurşungeçirmez arabalar sarmıştır etrafınızı. Şahsen bir siyaset kadını yahut bir kadın milletvekili olsaydım, ne kadar yüksek maaşım olursa olsun kuş tüyü yatağımda bile rahat uyuyamazdım sanırım. Çünkü her ne kadar iyilik yolunda sevgiyle çırpınsam da karşıt görüşlü partilerden illa dostum da olacaktır düşmanım da. Sokak ortasında ellerim cebimde rahatça gezebiliyorsam, mayhoş elmamı keyifle yerken simidimin kokusunu ve mis gibi temiz açık havayı içime çekebiliyorsam ve toplumdan biriysem ne mutlu bana.

Güvenlik görevlilerimiz bizleri itinayla korurken aslında kendilerinin can güvenliği bile yoktur bir nevi. Şehit Fethi Sekin, Eren Bülbül, Ömer Halisdemir gibi önce vatanı düşünür onlar. Kendisini ve ailesini düşünmek varken ilk planda vatan aşkı yaşar böyle yiğitlerin kalbinde. Güvenlik görevlileri bizlerin can güvenliğini, toplumdaki huzuru ve barışı sağlamak adına vardırlar. Tüm güvenlik görevlilerini, kahraman gece kuşlarımızı dualarla uğurluyorum.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu