Görüntülü Haberler

HAKKIMI HELAL ETMEM! DEDİ

Altıncı yıla kurumsallaşma sürecinin tam teşekküllü oturmasıyla başarılı bir şekilde giren Altıeylül Belediyesi vatandaşlara sunduğu hizmet çıtasını da genişletti, halkın beklenti ve isteklerine kulak vererek sanatsal ve kültürel çalışmalara da ev sahipliği yaptı.

Sosyal içerikli projeler, Altıeylül Gelişim Merkezi, Kültür Sanat Merkezleri ile ilgili yapılan çalışmalarda Altıeylül Belediyesi hangi aşamada Belediye Başkanı Hasan Avcı’ya sorduk. Karda Kışta sokakta kalan bir  vatandaş olursa diyerek çarpıcı açıklamalar yaptı. “Hakkımı Helal Etmem!” diyerek kimlere seslendi? A’dan Z’ye Altıeylül İlçesi haberimizde…

ALTIEYLÜL ŞEHRİN BEKLENTİLERİNE YANIT VERDİ

“Gerekliydi Yapıldı”

Semra Aman Akyürek: Sosyal içerikli projelerle dikkat çeken çalışmalara imza attınız. Kurumsallaşma sürecini geçirdiniz ve bu esnada kamuoyunda “olmalı yada olmamalıydı” denilen bir logo değişikliğine gittiniz. İşleme konusunda, baskı konusunda yaşanan sıkıntılar olduğunu biz biliyoruz ama siz neler söyleyeceksiniz?

Hasan Avcı: “ Bu 6 sene içerisinde de bir taraftan kurumsallaşma işlemleri devam ederken diğer yandan halkımıza hizmet vermek için gayret gösterdik. Logo ile ilgili mevcut logomuzun dört dörtlük kullanılabilir olmadığı için bir çalışma yaptırdık ve bunu da akabinde meclisimizde de oy birliğiyle geçirdik. Tabi ki biz bunları yaparken birşeyler dendi ancak ben Altıeylül’ümüzün kurucu meclis üyelerindenim.3,5 ay gibi başkan yardımcılığı görevim oldu ve Zekai Başkanımızla beraber yol yürüdük, beraber mesai çalıştık. Zekai Başkanın yaptığı bir şeyin üzerini çizmek değil uygulanabilir bir logo elde etmek amacıyla bu değişikliğe gidildi. Hatta belediyelerimizde hala eski logolarımız bulunuyor. Kademe kademe ihtiyaç oldukça da eski logolarımızı değiştirerek yeni logolarımızın yerini aldırarak yolumuza devam ediyoruz.”

“Emeği Geçenlere Tek Tek Teşekkür Ederim” Neden mi? ALGEM

“Altıeylül dendiğinde ‘belediyecilik’, belediye başkanı dendiğinde ‘şehrül emin’ olarak şehirde yaşayan insanların ve özellikle ihtiyaç sahiplerinin birebir ilgilenen bir yapıya kavuşması için gayret gösteriyoruz. Bu konuda özellikle ALGEM gibi birimi kurdukları için başta kurucu Belediye başkanımız Zekai Kafaoğlu olmak üzere bu işte emeği geçen A’dan Z’ye başkan yardımcılarına, emeği geçen her kim varsa hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“ALGEM’in Büyüklüğü Ciddi Manada Görülüyor”

“Algem’i çok daha yüksek bir noktaya ulaştırabilmek için yaklaşık bütçesini 10 kat arttırdık. 2019 değerlerini incelediğimde ayda yaklaşık 1000 aileye gıda marketten alışverişle ilgili Alkart vermişiz ve bu yaklaşık 1000 aile bizden gıda işini çözmüş. Bir ailenin 4 kişi olduğunu varsayarsak 4000 nüfus yapıyor. Bunu yıla vurduğumuzda işte yaklaşık 45-50 bin gibi bir sayıya ulaşmış oluyoruz ki gerçekten bu Algem’ in büyüklüğünü ciddi manada gösteriyor. Ben bu vesileyle bu konuda çalışan aşkla şevkle bu işe gayret eden ve bu işe elini taşın altına değil vücudunu taşın altına koyan bütün personellerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ayrı ayrı tebrik ediyorum”

“Algem’de bu sene bir değişikliğe gittik, bu seneye kadar kendi gıda marketimiz vardı gıda marketten alışveriş yapıyorlardı. Bu sene gıda marketimizi kapattık. 2020 yılında bunun yerine bir ihale yaptık. ihale yoluyla vatandaşlarımıza kartlarını veriyoruz. Vatandaşlarımız Balıkesir’deki yerel zincirleri olan marketlerden olan o kartla yaklaşık 20 marketten alışverişlerini yapacaklar. Dolayısıyla artık bizim Gaziosmanpaşa’daki Algem binasını ziyaret ederek oradan alışveriş yapma zahmetinden vatandaşımız kurtulmuş olacaklar. Şunun altını da çiziyorum bu kartlar herhangi bir şekilde alkol ve tütün alışına da kapalı olacak bizim belirlediğimiz ürünleri alabilecekler. Şu an mevcut Balıkesir’deki yerel zincirleri olan marketlerle anlaşan firma bu kart kanalıyla vatandaşlarımız alışverişini yapacak.”

“Kendi Giymeyeceğim Yemeyeceğim şeyi Başkasına da Vermem”

“ALGEM’de giyim reyonumuz da var. 0 kıyafetler için arkadaşlara hep şunu diyorum: Çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza bizim kendimizin giymeyeceği hiçbir kıyafeti vermeyelim. Çocuklarımız bizim kendi çocuğumuzun giyeceği ayakkabıyı, kendi çocuğumuzun giyeceği kıyafeti alsın. Sonuçta onlarda bizim çocuklarımız. Bizim kendi evimize alacağımız kıyafet ve elbiselerin olduğu bir giyim reyonumuz var. Bu reyonumuz devam ediyor, geçen sene yaklaşık 1000’in üzerinde aileyi çocuklarla beraber giydirmişiz ki bu da yaklaşık 4000 civarı çocuğumuz ve yetişkinimiz olmuş oluyor.”

S.A.A: Engelli ve Yaşlı vatandaşlarımız var ve özellikle soğuk kış günlerinde banklarda yatan kişileri bazen görüyor yada duyuyoruz bu kişilerin Altıeylül’de bir kimsesi var mıdır?

“ Algem ’de berber ve kuaför hizmetleri var engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı biz ihtiyacı olduğunda evden alıyor onların güzelce temizliklerini yapıyoruz. Kış ayı başladığında bütün arkadaşlarımıza özellikle arazide zabıta birimlerimize ben bu konuda özel bir talimat verdim. Bizim bölgemizde bir kişi sokakta yatarsa hakkımı helal etmem! Size dedim. Sağolsun arkadaşlar bu konuda çok aktif bir şekilde çalışıyorlar. Şu an Algem ’de olan bir misafirhanemiz olduğu gibi orada aileyi barındırabiliriz ancak anlaştığımız otel de var kimsesiz insanları, dışarıda kalma ihtimali olan insanları veya evinde sıkıntı yaşayan insanlarımızın tamamını anlaşma yaptığımız otelde barındırıyoruz. İnşallah bu süreçte de hiçbir vatandaşımızın dışarıda kalmamasını arzu ediyoruz.”

“Öncelikle Herkes Duyarlı Olmalı. Gayret, Çalışmak Kol Kanat Olmak Bizden ancak; Bu konuda arkadaşlara da söyledim ihmal eden olursa Hakkımı Helal Etmem!”

“ Özeleştiri olarak bizim şunu da yapmam lazım. Şehir merkezinde bir bütün olarak bunu tamamen gözetlememiz lazım. Yaşanacak bir sıkıntının mesuliyetinin altından biz kalkamayız. Böyle bir sıkıntı da maalesef geçtiğimiz günlerde yaşandı. O da üzücü bir olay. Ben buradan sizin kanalınız aracılığı ile bütün arkadaşlarımıza tekrar tembihliyorum. Bizim bölgemizde karda kışta başına bir hal gelirse, sokakta yatarsa hakkımı helal etmem size dedim. Onun için arkadaşlar dört dörtlük çalışmanın gayretindeler ancak, yine de daha hassas ve dikkatli, mücadeleci olmamız gerekiyor.”

S.A.A: Kurslarınızda meslek edindiriyorsunuz aynı zamanda bu istihdamı da sağlıyor mu? ve Kültür Sanat anlamında da Altıeylül’de önemli gelişmeler var. Bu çalışmalarınızı sizden dinleyelim.

Hasan Avcı: Önümüzdeki süreçte daha geliştirip daha verimli bir hale getirerek özellikle kurslar sayesinde iş sahibi olan vatandaşımızın önünü açmak istiyoruz. Bu sayıyı arttırmak istiyoruz ve istihdama da bir katkısı olsun istiyoruz. Şunu da belirtmek gerekiyor. Herkes işi Belediyelerden bekliyor ancak bütün vatandaşlarımızı Belediyelerin çalıştıracak bir gücü yok. Bunu anlamalarını istiyoruz. İstihdam konusunda biz onların önünü açacak mesleki eğitimler gerçekleştiriyoruz. Şu an bizim belediyemizde müracaat eden sivil sayısı yaklaşık 15 bin ,20 bin arası. Bırakın bizi büyükşehirde böyle bir imkân yok dolayısıyla bu konuda vatandaşlarımızın istihdam konusunda önünü açabilecek çalışmalara yer veriyoruz. Birinci derece mesleki eğitim ve bu mesleki eğitimle ilgili de vatandaşlarımızın yaptıklarını pazarlama gibi, önünü açabilecek çalışmalar hedefimiz.”

Eğitim Seferberliğinde Zincirin Bir Halkası da Altıeylül Belediyesi

Milli Eğitim Müdürlüğümüzle aktif protokollerde gerçekleştiriyoruz. En çok kitap okuyan örneğin “Haydi Sende Oku” diyerek Altıeylül sınırları içinde tüm okullarımızda başarılı olanlara bisikletler hediye ediyoruz. Bunu her sene yapıyoruz.  Altıeylül Ecdadının İzinde projesi de çocukların milli şuur, bilinç ve kültürünü arttıracak resim şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenliyoruz. Bazen Ankara, Bursa, Konya öz değerlerimizi taşıyan her yere onları hazırlayıp gezdirip gösteriyor ve bu şuurun yerleştirilmesi için çalışıyoruz. Necatibey Eğitim Fakültesinde Mehmet hocayı ve Milli Eğitim Müdürümüzü tebrik ediyorum. Altıeylül Belediyesi, Necatibey Eğitim Fakültesi, Balıkesir Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol yaptık. “Yarının öğretmenleri bugünden görevini yapıyor ve öğretiyor” diye. Özellikle ihtiyaç sahibi çocuklarımızın eğitim konusunda takviye almaları gerektiğinde, onlarla ilgili üniversitenin 3. ve 4. sınıf öğrencileri bu çocuklarımıza Milli Eğitim kontrolünde eğitim ve öğretim konusunda destek verecekler. Geçen sene bunu bir pilot uygulama olarak Milli Eğitim denemiş çok başarılı olmuş. Bu sene de inşallah biz de bu konuda belediye olarak arkasını doldurarak bu çocuklarımızı İzmir’den Matematik köyüne götürerek bunların servis konumlarındaki eksiklikleri tamamlayarak, bugünden idealist olan bu öğretmen kardeşlerimizin o ihtiyaç sahibi gelecek vadeden çocuklarımıza yönelik yatırımlarını destek vererek güzel bir çalışmanın içerisinde yer alıyoruz.”

“Millet Kıraathanelerini Önemsiyorum Sayı Artmalı Diye Düşünüyorum”

“İsmail Akçay’ da bir millet kıraathanesi yaptık orada yaklaşık 100’ü aşkın çocuğumuz gerçekten saatlerce çalışıyor biz onu görünce şunu anladık, bu tarz yerlerin sayısının acil artması lazım. Şu an iki tane millet kıraathanesi hızlı bir şekilde çalışma alanımızı toparlıyoruz. İnşallah bu sene içerisinde hem Gündoğan mahallemizde hem de Dinçler mahallemizde olmak üzere iki tane millet kıraathanemizi de hızlı bir şekilde yetiştireceğiz.”

“Altıeylül ’de kültürel açıdan kendimize göre farklı bir çalışma yöntemimiz var Türkiye’de Bahçelievler’de Türk müziği sanat evimiz var. Burada çocuklarımıza müzik açısından eğitim verilmesi gereken noktalarda hem sadece çocuklarımıza değil aynı zamanda vatandaşlarımıza da açık. Yaklaşık 300’e yakın kursiyerimiz var, orada Sıtkı Sahil hocanın önderliğinde diğer bütün yaş gruplarından olmak üzere güzel bir çalışma var. İnşallah biz onu kültür merkezine tamamlarsak bu sene içerisinde oraya taşıyacağız Sıtkı Sahil hocanın öncülüğünde de 1 saat 5 dakika gibi 2 ayda bir olmak üzere programlanmış bir şekilde aynı Türk müziği sanat evimiz resital dinletiyor”

“Kültür Merkezide Hız Kazanacak”

“Kültür merkezi dedik, kültür merkezinin de ihale ilanında çıkmış olması lazım. Hem kültür merkezimiz hem de asovanın yanındaki yüzme havuzumuzun ikisinin de ihalesini de çıkıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Şubat ayı içerisinde ihaleye çıkartarak Mart ayı gibi tekrar çalışmalara hız vererek yolumuza devam edeceğiz.”

S.A.A: Altıeylül Belediyesi olarak festival konusunda şehrin festivallerinde hangi noktada olacaksınız. Karadenizliler Derneği bir festival düzenledi ve halk festival istiyor ancak önce Balıkesir diyor siz ne diyorsunuz?

“Önümüzdeki Yıl Şehre Değer Katacak bir Festival’e Hazırlanıyoruz”

“Karadenizliler derneğinin yaptığı etkinlik öncelikle bizim için bir kazançtır. Çünkü burada yaşayan vatandaşlarımız yapıyor bunu. Güzel de bir organizasyon oldu. Ankara’da programlar vardı, o süreçte pek aktif bir katılımım olmadı ama yapan arkadaşları da tebrik ediyorum. Güzel de bir çalışma oldu, bizim her sene özellikle yaptığımız dar çerçevede bir yemek festivalimiz var. Burada şunu söylemem de fayda var, iyi niyetli arkadaşlarımızın güzel eleştirileri oluyor. Bir arkadaşımız yemek yarışmalarının değerlendirilmesi ve halka açık hale getirilmesini talep ediyordu. Biz arkadaşlara şunu söyledik lokantacılar odasıyla bu konuda önümüzdeki süreçte güzel bir çalışma yapalım. Balıkesir yemek kalitesi olarak Türkiye’nin en önde gelen il’idir diyorum ben illeridir demiyorum. Gerçekten bizim hem etimiz, sütümüz, kaynağımız her şeyimiz başarılı. Seneye bunu lokantacılar odasıyla beraber birlikte yapacağız. Şenlik havasında yapacağız çünkü biz genelde bunu hep sene sonlarında kapalı bir mekânda yapıyorduk. Balıkesir’e değer katan bir organizasyon olacak.”

Çocuklara Sürprizler Var

“Yine biz bu sene Altıeylül kurtuluş etkinlikleri kapsamında güzel bir çalışma silsilesi yaptık. İnşallah bu sene öncelikle 23 Nisan’da çocuk şenlikleri kapsamı altında farklı etkinliklerimiz olacak. Bebek emekleme yarışması yapıldı geçen sene, Altıeylül kurtuluş etkinlikleri kapsamında açık hava sinema etkinlikleri olmuştu. Bu sene 2 kısım halinde gerçekleştireceğiz.

“Kurtuluş Şenliklerimizde Çocuklar Daha Çok Mutlu Olacak”

Hedefimiz bu sene Algem’i bitirmeye çalışmak. Algem içerisinde 250 kişilik bir sinema salonu var. Özellikle Algem’ in içerisindeki o sinema salonu hiçbir zaman boş kalmasın istiyoruz, özellikle çocuklarımıza yönelik sürekli bir etkinlik olsun istiyoruz. Geçmişte öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımıza dolu dolu sinema etkinlikleri yaptık. Kültür merkezinin ’de 2021’in ilk yarısı bitirirsek orası 500 kişilik içerisinde salonu, fuaye alanları, Altıeylül sanat merkezinin içerisinde olduğu gerçekten çok farklı bir alan olacak dolayısıyla bu iki alanı da bitirdiğimiz zaman bu kültürel etkinlikleri daha profesyonel ,daha sağlam ayakları yere basan ve Altıeylül’ deki vatandaşlarımız için dolu bir şekilde geçen değerlendirmeyi planlıyoruz.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu