Özel HaberlerGündem

Halk Şoförlerden Memnun Değil

 HALK ŞOFÖRLERDEN MEMNUN DEĞİL

 

Toplu Taşıma araçlarının şoförlerinin kaba olduğunu belirten bazı vatandaşlar, güler yüzün önemli olduğunu ve toplu alanlarda şoförler tarafından hoşgörünün hatırlanmasını istediler.

 

FİYATLAR İÇİN VATANDAŞ NE DEDİ?

Balıkesir’de Toplu Taşıma ücretleri geçtiğimiz yıl 1 lira 75 kuruştu. Bu yıl ise fiyat 2 lira 10 Kuruş’a yükseldi. Henüz yeni yükselen fiyatlarla birlikte fiyatlara tepki gösterende fiyatları uygun bulan vatandaşlarda vardı. Fiyatlara en büyük tepki ise öğrenci kesiminden geldi.

 

Öğrenciye geçen sene 1 lira 50 kuruş olan fiyat bu sene 1 lira 80 kuruş. Konuyla ilgili olarak Toplu Taşıma Merkezinde Otobüsleri kullanan vatandaşlara sorduk. Toplu Taşıma hizmetlerinden memnun musunuz? Peki ya fiyatlarından?

 

Genelde özel araç sahibi olmayanların yaşlılar ve öğrencilerin tercih ettiği Toplu Taşıma araçlarını tercih ederek kullanan vatandaşlarımızı dinledik. Toplu taşıma konusunda ücretler hakkında fiyatları da değerlendiren vatandaşlar konuyla ilgili düşüncelerini Büyükşehir Merhaba ile paylaştılar.

 

Toplu taşıma araçları ne sıklık ile kullanılıyor? Toplu taşıma sisteminden ne derece memnunsunuz? Toplu taşıma fiyatları uygun mu? Durak sayıları yeterli mi? Şoförlerin davranışları sizce nasıl?

 


Mustafa Özkaya
: Toplu Taşıma ücretlerinden öğrencilerin daha çok yararlanmasını istiyoruz. Yaşlılar zaten ücretsiz biniyor. Otobüsleri gezmek için kullanıyorlar. Bu ücretsiz otobüsleri öğrencilere de sağlasalar güzel olur. Ben Adnan Menderes mahallesinde oturuyorum. Ben 65 yaş üstü olarak bal-kartım var ücretsiz biniyorum. Toplu taşımayı sürekli

Kullanan biriyim. Belediye yolları yaptı. Hizmetleri arttırdı diye düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesinden de gayet memnunum. Öğrenciler için otobüs fiyatları uygun sayılır. Ama biraz daha indirim olursa öğrenciler adına seviniriz. Şuan ulaşımda bir sıkıntı yok. Daha da güzelleştirilse şartlar daha da çok memnun olacağız.

 

Esra Öztürk: Hafta içi her gün otobüsleri kullanıyorum. Durak sayıları yeterli ama otobüs sayıları yeterli değil. Kuvayi Milliye Mahallesinde yaşıyorum. Pek sıklık ile otobüsler gelmiyor.8 aylık hamileyim.Otobüs sayısı az olduğu için yürümek zorunda kaldım. Karda seferler az olduğu için  ve hamile olduğum için yoldaki buzlanmalar da  sorun yaşadım.Milli Eğitim personeline indirim istiyorum.Öğretmenlerinde toplu taşıma araçlarını İzmir-İstanbul’daki gibi ücretsiz kullanmasını istiyorum. Ücretler bizlere pahalı geliyor. Ben işime gidip gelene kadar 2 otobüs değiştiriyorum.

 

Hanife Aykırı: Toplu taşımayı ücretsiz kullanıyorum. 65 yaşındayım.Yaşlılar için güzel oldu ücretsiz olması. Bahçelievler’de yaşıyorum. Kışın zorluk çekmedim. Arada aksaklık oldu ama olsun. Bu sorun olmadı. Otobüslerimiz yine de geldi. Şoförlerimiz de gayet güzel gayet memnunum.
Nevin Çolak :Toplu taşımayı sürekli kullanıyorum. Arada aksaklık oluyor ama sorun etmiyoruz. Genel olarak zamanında gelip gidiyoruz. Kar yağışından dolayı biraz yavaşlama oldu ama sorun olmadı. Özellikle otobüs saatlerini annem kaçırmaz. Saatinde biniyor. Otobüs fiyatları gayet uygun. Trafik sorunumuzda yok. Otobüs içinde de vatandaşımız sorun çıkarmıyor. Belediyenin otobüs hizmetlerinden de memnunuz.

 

Osman Kamçı: Toplu Taşımayı sürekli kullanıyorum. Ücretsiz kartım var. Basıyorum kartımı biniyorum. Ben Paşaalan’ı Mahallesinde  yaşıyorum. Ulaşım hizmetini Belediyemiz gayet güzel veriyor. Her şey güzel yolunda. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şoförlerimiz de yolculara iyi ve güzel davranıyor.

 

Nazmiye Eser: Toplu taşımayı her zaman kullanıyorum. Maltepe mahallesinde yaşıyorum. Otobüs fiyatları gayet uygun. Bizim Mahallede eskiden durak yoktu. Ama şimdi var. Kaldırımımız küçük olunca durakta küçük oldu. Maltepe’deki durakların büyütülmesi ya da arttırılmasını istiyoruz. Bazı şoförlerimiz sinirli olsa da genel olarak şoförlerden memnunuz.Toplu taşıma fiyatları ucuz olsa daha mutlu olacağız. Eskiden 2’inci binişler bedavaydı. Eskisi gibi olsa daha güzel olacaktır.


Raşit Özdemir :
Toplu taşıma araçlarını ihtiyacımız olduğu sürece kullanıyoruz.

Otobüs fiyatları dar vatandaşlarımız için hayli yüksek. Bizim gibi 65 yaş üzeri ücretsiz binenler Türkiye’de her yerde bu uygulamayı görüyor. Bu konuda memnunum. Otobüs şoförleri kaba davranabiliyor. Benim ricam otobüs şoförlerinin seçimlerinde daha özenli olunması. Bence şoförler kaba davranıyor. Bu yüzden  toplu taşımadan memnunum ama şoförlerinden değil.

 

Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu