Köşe YazılarıKamil AKYÜREK

Hasan Avcı’nın Bağımsızlık Ateşi Çıktı !

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül Belediye Başkanlığı için bağımsız adaylığını açıkladı.

Hasan Avcı’nın Bağımsızlık Ateşi Çıktı !

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül Belediye Başkanlığı için bağımsız adaylığını açıkladı.

Şimdi sormak lazım

Sevgili Hasan Avcı, Adına methiyeler dizip ata saydığın Fatih sultan Mehmetler, Kanuni Sultan Süleymanlar, Abdulaziz hanlar senin bu işine ne derdi acaba.

İlgili Makaleler

Öyle ya, 7 yıl boyunca adını hem Türk, hem İslam tarihine yazdırmış bu isimlere hürmet eden vatandaşlara hitabında, bu insanların ismini kullanarak “dava” şuurunu bahane edip bağırarak epik söylemler kullandın.

Şimdi sırf enaniyet ve kibirle ve sırf AK Parti adayına kaybettirmek için ortaya çıkmışken, insanların bunu görmeyeceğini mi düşünüyorsun acaba!

İnsanlar “adını andıklarına hürmeti öğren önce” demeyecek mi sanıyorsun?

Ramazanda, sofrasına oturduğun gariban ihtiyarı, seni ziyarete geldiğinde odandan nasıl hüngür hüngür ağlatarak çıkardığını insanlar dikkate almayacak mı sanıyorsun?

Ha, Adaylık sürecinde sık sık “ aday yapmazlarsa kaybederler” tehdidini kullandın. Bunu da AK Parti’ye hiçbir seçimde oy vermeyen malum bir kitleyi ve Dursunbeylileri öne sürerek yaptın.

Birincisi,

Malum kitleyi bilemem,

ama Balıkesir’de yaşayan hiçbir Dursunbeyli ne Fatih Sultan Mehmet’in, ne Kanuni Sultan Süleyman’ın, ne de Abdulaziz han’ın adına halel getirecek işe imza atmaz.

Sen gibi bu isimlere salt kibir abideliği için sırtını dönmez.

İkincisi, Dursunbeyli vatandaşlar taklayı güvercinlerde sever, insanlarda değil.

Onlar “Dava” derken milleti ve ümmeti dikkate alır. Kişisel ve kibir üzerine kurulmuş hesapların davasını kâle almazlar.

Ayrıca unuttuğun bir şey daha var. Dursunbeyli vatandaşlar 24 yıldır bir lidere sevdalı. Senin 5 Yıl oturduğun makama onun oturttuğunun da farkındalar.

Dahası, Dursunbey’i neredeyse havaalanı güzelliğine çeviren kocaman bir Ramazan Bahçavan’ı ve onda ki “dava” şuurunu çok net görüyorlar.

Ha, 24 yılda anca yapılan yolu da biliyorlar. Erdoğan’a sevdalarına rağmen, ona da kızıyorlar. Ama bu seni aldatmasın Sevgili Hasan Avcı, Dursunbey doğruya alkış tutmayı da, yanlışa sırtını dönmeyi de çok ama çok iyi biliyor.

Unutmadan sık sık dile getirdiğin mertlik mevzusuna da az değinmek istiyorum.

Bağımsız adaylığını yaptığın açıklamada hakikaten mertçe “ben başarılı bir dönem geçirdim. Tekrar aday yapılmamayı hazmedemiyorum. Bu nedenle sırf kaybettirmek için bağımsız aday oldum” deseydin, kendimce “adam hakikaten bahsettiği gibi mertmiş diyecek ve şaşıracaktım.

Merak ediyorum,

Bunlar bu kadar ortada iken nasıl çıkacaksın vatandaşın huzuruna!…

Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu