Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, AYVALIK’TA ÇALIŞTAY’DA KONUŞTU

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, AYVALIK’TA ÇALIŞTAY’DA KONUŞTU


 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “21. yüzyılın gelişmiş medeniyetleri ne yazık ki Orta Doğu’da istikrarsızlığa ve teröre senaristlik ve rejisörlük yapmaktadır.” dedi.

Ayvalık ilçesinde bir otelde düzenlenen “Suriye Görev Gücü Değerlendirme Çalıştayı”nda Suriye’de görev yapan İçişleri Bakanlığı personeliyle bir araya gelen Soylu, programın açılışında değerlendirmelerde bulundu. Soylu, 20. yüzyıldan 21. yüzyıl perspektifine bakıldığında daha özgürlükçü, serbest, dünyanın sınırlarının ortadan kalktığı, demokratik, katılımcı, çoğulcu, silahsız, ülkelerin birbirlerine ellerini uzattığı, ulaşılamayan noktalara ulaşıldığı, suyun, eğitimin, adaletin olmadığı noktalara bütün dünyanın yardım etmeye çalıştığı, bilginin paylaşıldığı bir dünya beklendiğini söyledi.

 

“Bunlar insanlık üzerine bir sınav ”

Tarihin milletlere, ülkelere, komşulara, coğrafyalara sorumluluklar verdiğini belirten Soylu, şöyle devam etti:

“Bunların her biri, insanlık üzerine bir sınavdır. Allah’ın verdiği nimetleri dağıtan, onlara hor bakan, onlara iyi davranmayan, kendinin bile farkında olmayan, insanlıktan çıkmış insanları şu anda hep beraber yaşıyor ve görüyoruz. Krizlerinde dolarlar çeviren, petrol için insan canını hiçe sayan, kurdukları oyunla kendileri insan liderden canavar lidere dönen insanları görüyoruz. Bir de bir Anadolu tablosunu hep birlikte görüyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde, karışıklık noktasında, coğrafyasında, göç geri dönüşünde Türkiye’nin ortaya koyduğu davranış ve asaleti bulabilmek, tarihin hiçbir döneminde mümkün değildir. Bunun bir tane daha örneği yoktur.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu