Gündemİlçe Haberleri

İlk Türk Astronot Uzay Dönüşü Balıkesir’e Gelecek

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay yolculuğunun ardından Balıkesir'e gelecek. Gezeravcı, Balıkesir'deki öğrencilerle buluşarak uzaydaki deneyimlerini paylaşacak.

İlk Türk Astronot Uzay Dönüşü Balıkesir’e Gelecek

Uzaydan Ilk Mesaj Istikbal Goklerdedir 2
İlk Türk Astronot Uzay Dönüşü Balıkesir’E Gelecek

7 Kez İletişime Geçecek

Florida’dan 19 Ocak’ta fırlatılan Dragon kapsülü, yaklaşık 36 saat süren bir yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) başarıyla kenetlendi. Heyecanla takip ettiğimiz Gezeravcı’nın ISS’deki görevi boyunca Türkiye ile en az 7 kez iletişime geçeceği belirtiliyor.

İlk Görüşme Cumhurbaşkanı ile

Gezeravcı’nın uzaydaki ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapması bekleniyor. Ayrıca, ailesiyle birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’la da görüşecek. Gezeravcı, Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi ve Ankara’daki TÜBİTAK Uzay Merkezi ile de iletişim kuracak.

Uzay Dönüşü Rota Balıkesir

Alper Gezeravcı uzay yolculuğu dönüşünde Balıkesir’inde yer aldığı 7 İli ziyaret edecek. Gezeravcı, Samsun, Kocaeli, Hatay, Diyarbakır, Konya ve Balıkesir’den üniversite, lise ve ortaokul öğrencileriyle bir araya gelecek. Uzaydaki deneyimlerini paylaşacak olan astronot, öğrencilere ilham verici anılarını aktaracak.

Haber: Bülten

Alper Gezeravcı Uzayda Hangi Deneyleri Yapacak?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu