GündemSiyasetTürkiye Gündemi

İmamoğlu’na tepki Cumhurbaşkanından Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazarcı esnafıyla tartışan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’na tepki gösterdi.

 

C 16

“Her şeyi bitirdin pazarcıyla kavgaya mı geldi sıra”

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Dün de pazarcıyla kavga ediyor. Her şeyi bitirdin pazarcıyla kavgaya mı geldi sıra? Böyle idarecilik, belediye başkanlığı olmaz” dedi.

 

K 33

“Bay bay Kemal o Anayasa kitapçığını fırlatanlarla beraber yürüyor”

“Şimdi önümüzde kritik olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu var. Bu pazar yine sandıklara giderek 14 Mayıs’ta yarım kalan işimizi inşallah çok daha güçlü bir şekilde tamamlayacağız” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Yasama ile yürütme işbirliği içerisinde çalışmasını sağlayacak şekilde oylarımızı kullanacağız. Biz koalisyonların acısını geçmişte çok çektik artık bu acıları bir daha çekemeyiz. Rahmetli Ecevit’in önüne Anayasa kitapçığını fırlatanların o nobran tavrı bu milletin milyarlarca dolar lirasına mal oldu. Şimdi bay bay Kemal o Anayasa kitapçığını fırlatanlarla beraber yürüyor. Ama bizim farklılığımız var. Biz öyle Anayasa kitapçığını fırlatmaz onu okur ona göre kararımızı veririz. Siyasi istikrarsızlık Türkiye’ye altın değerinde yıllarını kaybettirdi. Terörün yıllarca bitirilememesinin sebeplerinden biri buydu. Siyaset kurumu hizmet ve eser yerine kriz üretti. Sürekli gerilim üretti. Bundan da en çok anti demokratik güçler istifade etti. Ne zaman yasama, yürütme, yargı uyum içinde çalışmaya başladı işte o zaman ülkemiz ekonomik ve siyasi olarak da güç kazandı. Biz 2002’den itibaren bunu yaptık. Batı bunu hazmedemeyince ne dedi Erdoğan’ı yıkmak lazım dediler. Yıkabildiler mi hayır. Türkiye daha önce hayal dahi edemediği yerlere bizimle geldi. Milletimiz ülke tarihinin en büyük yatırım ve kalkınma hamlesiyle yine son 21 yılda tanıştı. Demokrasimiz en güçlü konuma bu dönemde çıktı. Terör örgütleriyle mücadele bu dönemde verildi. Küresel siyasette ülkemizin ağırlığı yine bu dönemde arttı. Hak ve özgürlük adına en önemli reformlar yine bu dönemde yapıldı. Kürt kardeşlerimizin meselelerinden Alevi kardeşlerimizin dertlerine kadar tüm adımlar bu dönemde atıldı. Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkları yine bu dönemde giderildi. Bu iklimin zedelenmesine Allah’ın izniyle pazar günü müsaade etmeyeceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu