Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemYaşam

İngilizce Anlayıp Konuşamayanlara Tavsiyeler

Yabancı dili geliştirmek için herkesin farklı teknikleri bulunmaktadır. Kimisi kelime bakımından zayıftır kimisi de konuşma bakımından. İşte İngilizce anlayıp konuşamayanlara tavsiyeler sizlerle!

 

İngilizce Anlayıp Konuşamayanlara Tavsiyeler

İngilizce Anlayıp Konuşamayanlara Tavsiyeler

1. Kafanızdan çeviri yapmayın

Türkçe düşünüp söylemek istediklerinizi İngilizce’ye çevirdiğinizde bu oldukça zaman alacaktır. Ayrıca İngilizce konuşma ve düşünmeye adapte olma sürecinizi de uzatan bir davranıştır. Bunun yanında akıcı bir şekilde İngilizce konuşmanızın da önüne geçmektedir. Bu nedenle kafanızdan çeviri yapmaya çalışmayın.

2. Podcast dinleyin

Kelimelerin doğru telaffuzunu ve diyalogların ilerleyiş şekillerini iyice anlamak açısından İngilizce konuşmalara bol bol maruz kalmak önemlidir. Bu noktada ilgi alanınıza göre podcast dinleyebilirsiniz. Bununla birlikte eğitici videoların da faydası olacaktır.

3. Altyazılı dizi/film izlemek

Bilimsel araştırmalar, ana dilde altyazı kullanmanın dil gelişimine katkı sağlamadığını kanıtlamıştır. Kısacası, Türkçe altyazının bize dil gelişimi açısından pek faydası olmayacaktır. Bu nedenle film veya dizi izleyecekseniz, altyazıyı kaldırmanızda fayda vardır. Sadece dinleyerek anlamaya çalışmak, bir noktadan sonra oldukça ilerleme sağlayacaktır.

İngilizce Anlayıp Konuşamayanlara Tavsiyeler

Ayrıca “Language Learning with Netflix” altyazıyı her iki dilde de görmemizi sağlamaktadır. Üstelik, çıktı alma özelliği de mevcuttur! Keyif aldığınız dizilerin çıktılarını alıp konuşma kalıpları üzerinde çalışabilirsiniz.

4. Konuşma Pratiği

Konuşma becerimizi geliştirmek için konuşmak gerekmektedir. Bu nedenle, öğrendiğiniz konuşma kalıplarını kullanarak kısa diyaloglar kurmanız gerekmektedir. Ayrıca sesinizi kaydetmekte fayda vardır (en azından ayna karşısında konuşmayı da deneyebilirsiniz). Bu size kendinizi değerlendirme fırsatı sunacaktır.

5) Öz değerlendirme

Kriteriniz ana dili İngilizce olanlar olmalıdır. Kendinizi yeni öğrendiğiniz kelimeleri kullanırken videoya almak ve onlarla karşılaştırmak sizi büyük oranda geliştirecektir. En önemlisi, dile yönelik farkındalık kazandıracaktır.

Ayrıca ilginizi çekebilir.

 

 

Bu içerik www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu