Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

İnternet’te Satılan Sahte Aşıya Dikkat!

İnternet’te Satılan Sahte Aşıya Dikkat!

 

İngiliz medya kuruluşu BBC ilginç bir habere imza attı. BBC, Darknet olarak bilinen web ortamında Covid-19 aşıları ve Test Sonuçlarının Satıldığını belirtti.

 

Sahte Asi 01

Haberde, söz konusu sanal mecralarda, yılbaşından bu yana 1200’den fazla Kovid-19 aşısı satıldığı iddiası var. Ayrıca, sahte aşı pasaportu ya da sahte negatif test sonucu reklamlarına da özellikle dikkat çekiliyor.

Aşıyla İlgili Reklam Sayısı Arttı

BBC’nin haberine göre, söz konusu tespit, siber güvenlik şirketi Check Point’in araştırmasından geldi. Şirket, özellikle Covid-19 aşılamalarına başlanmasının ardından, ‘Darknet’ web ortamında aşıyla alakalı reklam sayısının arttığına işaret etti.

1200’den Fazla Covid-19 Aşı Satış Reklamı

BBC’nin haberinde Check Point’in araştırma sonucunda yer alan rakamlara da yer verilmiş. Araştırmada, Darknet’te yılbaşından bu yana 1200’den fazla Covid-19 aşı satış reklamı tespiti var. Ayrıca, çok sayıda sahte aşı pasaportu ya da sahte negatif test sonucu reklamının tespiti de var. Üstelik, tümüyle suç teşkil eden söz konusu satışlar için fiyatlarda belirtiliyor. Covid-19 aşılarının bir doz fiyatlarının 500 ila 750 dolar arasında değiştiğini belirten uzmanlar, sahte aşı sertifikalarının ise yaklaşık 150 dolardan listelendiğini kaydetti.

Siber güvenlik uzmanları, bugün bizim bildiğimiz internet sınırlarının % 90’nını oluşturan Deep Web boyutunun illegal kısmı Darknet ile ilgili özellikle uyarıyor. Zira deep web kullanmak ya da sadece giriş yapmak suç değildir. Ancak önemli bir ayrıntı var ki, legal olan bu boyutun %95’i illegaldir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu