Gündem

Kadına Şiddete Afişli Uyarı

Kadına Şiddete Afişli Uyarı

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına şiddetle mücadele konusunda çalışmalarda bulunan Sil Baştan Derneği Balıkesir Kahveciler Gazinocular ve Benzerleri Esnaf Odası ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol ile Sil Baştan Derneği odaya üye işyerlerine kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda bilgilerin yer aldığı afişler asılmaya başlandı.

Sil Baştan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Küçükafacan kadına yönelik şiddetle mücadelenin farkındalıkla son bulacağını belirterek, Balıkesir’deki kahvehane, kafe ve çay ocaklarına afişler asarak konuyu gündemde tutacaklarını söyledi. Oda Başkanı Bülent Bilir ise kadına yönelik şiddetin önlenmesinde kendilerinin de yer alacağını söyledi.

İmzalanan protokolün ardından Sil Baştan Derneği Başkanı Ayşegül Küçükafacan ile Balıkesir Kahveciler, Gazinocular ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Bülent Bilir, bir kafeye giderek ilk afişlerini astı. Protokolle imza altına alınan proje kapsamında işyerlerine asılan Kadına Şiddet Suçtur yazılı afişlerde kadınlara uygulanan fiziksel, ekonomik, psikolojik/duygusal/sözlü ve cinsel şiddet sonrasında uygulanacak cezalar yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu