GündemDünyadan Haberler

KADINLAR AVLU’DA BULUŞTU..

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AVLU’ da düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Balıkesirli kadınlar Hanımeli Sergisi ve Osmanlı’da Kadının Yeri ve Önemi Konferansı ardından Türk Müziği Konseri ile güzel bir akşam geçirdi.

Ev sahipliğini Didar Kafaoğlu ve Cemile Avcı’nın yaptığı Kadınlar Günü etkinliği Hanımeli Sergisi açılışı ile başladı. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımda bulunduğu sergide bir konuşma yapan Cemile Avcı, “Kadın, yuvayı yapan dişi kuştur atasözüyle yuvanın mimarı, çocuğumuza sevgi saygı temelli hayat okulunun ilk eğitmeni ve sağlam toplum yapımızın temel taşı olan ailenin direğidir” dedi.

“BİZ VATANIN ANASIYIZ”
Cemile Avcı kadına değer veren atalarımıza ve tarihimize rağmen bugünkü koşullarda kaybedilen değerler olduğunun belirtti. Avcı, şunları söyledi;
“Kadınlara değer veren inanç, tarih ve kültüre sahip bir toplum iken ‘Buraya nasıl geldik veya getirildik?’ diyebileceğimiz olayların ve haberlerin içinde bulduk kendimizi. Sokak ortasında kadına tacizden dövmeye, bıçaklamaktan öldürmeye varan bir şiddet sarmalına nerdeyse aşina olduk. Evet, şiddete uğrayan bir kadın. Şiddet yapan erkek bir annenin, yani bir kadının oğlu. Şimdi parayla satın alınamayan değerlerimizi tekrar kazanma vakti. Çocuklarımızı ahlaki değerler ile yetiştirmeye daha fazla önem verme vaktidir. Çünkü biz çocuğumuzun anasıyız. Çünkü biz VATANIN anasıyız. Çünkü bu Vatan ve Millet biz kadınların gayreti, eğitimi ve duasıyla bu günlere geldi. Kıyamete kadar da devam edecek” dedi.
Hanımeli Sergisi’nin ardından, Moderatörlüğünü Cansu Canan Özgen’in yaptığı “Osmanlı’da Kadının Yeri ve Önemi Konferansı”nda, Nilhan Osmanoglu kadınlarla söyleşti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri finalinde güçlü sesi ile Sanatçı Derya Eroğlu, izleyicilere Türk Sanat Müziği şöleni sundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu