Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikYaşam

Kaliteli Zaman İçin 5 Öneri

 

Kaliteli Zaman İçin 5 Öneri

Her anne-baba, mutlu ve özgüvenli çocuklar yetiştirmek ister. Onların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için iyi niyetli çabalar içinde olur. Yine de zaman zaman duygularını görmezden gelebilirler.

Oysa çocuklarınıza beraber oynamak hatta bazen sadece gözlerinin içine onları anlayarak bakmak mutlu olmaları için yeterlidir. Psikolojik Danışman Cangül Özer’den kaliteli zaman geçirme kavramının içeriğini öğrendik. Kaliteli Zaman İçin 5 Öneri sizlerle!

Çocuğunuzu tanıyın

Kaliteli zaman birlikte olmaktan keyif alınan zamandır, bu durumda karşınızdaki çocuğun nelerden keyif aldığını bilmeniz gerekir. Bunun için anne-babalar çocuğun gelişimi, ihtiyaçları, ilgi alanları, oyun/ oyuncak ve etkinlik tercihleri hakkında fikir sahibi olmalıdırlar.

Herkesin keyif almasına dikkat edin

Anne-babanın çocukla birlikte vakit geçirmekten gerçekten keyif alması önemlidir. Çocuklar ebeveynlerinin duygularını hemen anlarlar ve görev gibi görülerek geçirilen zaman karşılıklı hayal kırıklığı yaratabilir. Bu nedenle zamanın içeriği herkesin keyif alabileceği şekilde planlanmalıdır.

Doğru zamanı yakalayın

Günün hangi zamanında birlikte keyiflice bir şeyler yapılabileceği her ailede değişebilir. Örneğin, akşam eve geldiklerinde fazlasıyla yorgun olan ve çocuğa vakit ayırmakta zorlanan anne-babalar sabah işe gitmeden önceki zamanlarını değerlendirebilirler.

Hayatınızın bir parçası haline getirin

Çocuğun gelişimini destekleyecek etkinlikler yapmak, sohbet ederek iç dünyasını anlatmasını sağlamak her yaşta değerlidir. Çocukla kaliteli zaman geçirmek anne-baba için bir görev değil hayatlarının akışı içinde sürekli hale gelen bir ilişki biçimi olmalıdır.

Kaliteli zaman geçirmek için yeni alternatifler keşfedin

Çocuğunuzla anı paylaşacağınız ve birlikte olmaktan keyif alabileceğiniz birçok farklı etkinlik keşfedebilirsiniz. Örneğin; çocuğunuzla birlikte bir yemek saati planlayabilirsiniz. Birlikte malzemeleri seçip, sandviç ya da meyve salatası hazırlayabilirsiniz.

Evdeki araç-gereçleri kullanarak kendinize müzik aletleri yapabilir, sonrasında çocuğunuzla kendi müziğinizi oluşturabilirsiniz. Çocuğunuzla seçtiğiniz bir öykü kitabını okuyabilirsiniz. Daha sonrasında her biriniz öyküdeki bir karakteri canlandırarak bir oyun sahneleyebilirsiniz. Çocuğunuzla birlikte çiçek ekebilirsiniz. Tüm bunların yanında bahçede, parkta birlikte bitkileri inceleyebilir, fotoğraflarını çekip bir kolaj hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Zihinsel Egzersiz: Puzzle - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu