Köşe YazılarıBedia UçakGündemİlçe Haberleri

Kestane Kebap Yemesi Sevap  Ya da Acele Cevap

Kestane Kebap Yemesi Sevap  Ya da Acele Cevap

 

Kestane kebap acele cevap diye duymuşsunuzdur. Yada bu sözü kestane kebap acele cevap olarak. Peki ne demek istenmiş bu cümlede sizce?

“Kestane kebap, yemesi sevap…” Bu deyişi duymuş, hatta kullanmışızdır. Çünkü, kestaneyi sevmeyen neredeyse yoktur. İster kebabıyla, ister haşlamasıyla soğuk kış günlerinin nefis lezzetlerinden biridir. Sokak satıcılarının mangalında bir başka tat kazanır.

Birde acele cevap kısmı var İşte burada da mektubu alan kişiye hız kazandırmak adına, mektubun sonuna düşülen pek samimi, manidar not denilebilir. Acele cevap verildiği takdirde içi rahatlayacağı için kestane kebapla ikramda bulunulacağı belirtilen bir cümle belki de…Soğuk kış günlerinin gelmesi ile birlikte sokakları iştah kabartan kestane kokusu kaplar. İnsanların büyük çoğunluğunun severek tükettiği kestane, çiğ, haşlanarak veya pilavların, tatlıların içine konularak tüketilebilen besinlerden.

 

Balıkesir İle Özdeşleşmiş

Kestane, Balıkesir ile özdeşleşen değerlerden biri. Halk arasında “Balıkesir’in kestanesi birini yersen gelir ikincisi” Balıkesir kestanesi, okka çeker beş tanesi” diyerek pazarda satanların dilindedir bu cümleler…

Faydalarına gelince;

Kestanenin lif oranı çok yüksektir. Bu sayede kestane tüketenler uzun süre tokluk hissini muhafaza ederler.

Kestane kişiye tokluk hissi verirken kan şekerinin yükselmesine neden olmaz.

Kestanede önemli karbonhidratlar bulunduğunda yiyene enerji ve mutluluk verir.

Düzenli kestane tüketen kişilerde kansızlık problemi son bulmaktadır.

Demir eksikliği sorunu olanların kestaneyi sık olarak tüketmesi faydalıdır.

Kestanede bulunan önemli miktardaki fosfor ve magnezyum kemiğin metabolizmasının desteklenmesini sağlar.

 

Kestane Faydaları İbrahim Saracoğlu Ne Demiş?

Kestane faydaları Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından da önemle üzerinde durulan bir konudur. Saraçoğlu kestane faydalarını şu şekilde sıralamıştır; diyet yapanlar kestaneyi tokluk hissi verdiği için tüketebilirler, kestane detoks özelliğine sahip olduğundan vücuttan zararlı toksinlerin atılmasını sağlar. Düzenli kestane tüketenlerin bağışıklığı kuvvetlenmektedir. Kestane önemli bir enerji kaynağıdır özellikle kış aylarında üşüme hissi ve yorgunluğa iyi gelir. Kemik ve kasların kuvvetlendirilmesi için kestane tüketilebilir. İshalin kesilmesi için kestane tüketilebilir. Unutkanlık problemi için düzenli kestane tüketilebilir. Kestane doğal ateş düşürücü olarak kullanılabilir. Hücreleri gençleştiren ve yenileyen kestane kişiye gençlik verir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu