İlçe HaberleriSiyaset

Köybaşı’dan Deprem Anısında Güçlü Yapılar İçin Çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde deprem felaketinde yaşamını yitirenleri anarak çağrıda bulundu. Köybaşı, deprem bölgelerindeki yapıların güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Köybaşı’dan Deprem Anısında Güçlü Yapılar İçin Çağrı

Baskan Koybasidan Israil Saldirisina Sert Tepki 1
Köybaşı’Dan Deprem Anısında Güçlü Yapılar İçin Çağrı

“Depreme Karşı Önlemler Alınmalı”

Köybaşı, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve birçok vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan depremlerin yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Bu acıların bir daha yaşanmaması için gereken önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Köybaşı, deprem bölgelerindeki yapıların depreme dayanıklılığının test edilmesi ve güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

“Sadece Vaadlerle Geçiştiriliyor”

Ancak Köybaşı, iktidarı eleştirerek sadece vaatlerle geçiştirildiğini savundu. Deprem bölgesinde halen çadırda veya konteynerde yaşam mücadelesi veren vatandaşlara destek olunamadığını belirtti. Ülkenin gerçeği olan depreme karşı 23 yıldır bir şey yapılmadığını ifade eden Köybaşı, iktidarın sorumluluğunu yerine getirmediğini dile getirdi.

“Umutlarda yerle bir oldu”

Depremde binaların değil, iktidarın öldürdüğünü belirten Köybaşı, planlı ve hızlı şekilde dirençli kentler oluşturmak için kentsel dönüşümün sağlanması gerektiğini vurguladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümünde yıkılan binalarla birlikte vatandaşların umutlarının da yerle bir olduğunu ifade eden Köybaşı, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diledi.

Haber: Bülten

Hasan Avcı Yeniden Refah’ın Adayı mı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu