Gündemİlçe Haberleri

Manyas Barajı’nın Tarım Verimliliği Artıyor

Manyas Ovası'nın verimli topraklarında bulunan ve 37 mahalleye su sağlayan Manyas Barajı, sulama sezonu öncesinde titizlikle bakım ve onarımdan geçiriliyor.

Manyas Barajı’nın Tarım Verimliliği Artıyor

Manyas Barajinin Tarim Verimliligi Artiyor 1
Manyas Barajı’Nın Tarım Verimliliği Artıyor

Bölgedeki Çiftçilere Kesintisiz Hizmet Vaadi

Manyas Barajı Sulama Bölgesi’nde gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmaları, bölgede tarımla uğraşan 2 binden fazla çiftçiye kaliteli ve kesintisiz hizmet sunulması hedefleniyor. BASKİ Genel Müdürlüğü Su Tesisleri Dairesi Başkanlığı Manyas Şubesi Saha Sorumlusu Mücahit Zeki, bakım işlemlerinin sezonun kapanmasıyla birlikte başladığını belirtti.

Manyas Barajinin Tarim Verimliligi Artiyor 2
Manyas Barajı’Nın Tarım Verimliliği Artıyor

Detaylı Bakım Süreci

400 kilometrelik şebekenin 35 kilometresinin açık kanal, 365 kilometresinin ise kapalı kanal sisteminden oluştuğu belirtilen açıklamada, ilk olarak açık sistemdeki bakım işlemlerine odaklandıkları vurgulandı. Regülatör, trafo ve korozyona uğrayan çeliklerin bakımlarının yapıldığı süreçte, açık kanalın içindeki betonlardaki çatlakların giderilmesine de öncelik veriliyor. Açık kanal temizliği için uzun boğumlu kepçenin kullanıldığı ifade edildi.

Manyas Barajinin Tarim Verimliligi Artiyor 3

Kapalı Sistemdeki Bakımların Önemi

Bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından kapalı sistemdeki kelebek vanaların ve hat açma-kapama vanalarının bakımlarına geçildiği bildirildi. Çiftçilere en iyi hizmeti sunabilmek adına planlı ve programlı bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Haber: Bülten

Büyükşehir, Manyas Barajı Sulama Bölgesi’ni bakıma aldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu