Dünyadan Haberler

Sahte Bilgi Yayıcılarına Karşı Putin’den Sert Adımlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı yeni yasaya göre, Rus ordusu hakkında sahte bilgi yayarak itibarsızlaştıran kişilerin mal varlıklarına el konulabilecek.

Sahte Bilgi Yayıcılarına Karşı Putin’den Sert Adımlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı yeni yasaya göre, Rus ordusu hakkında sahte bilgi yayarak itibarsızlaştıran kişilerin mal varlıklarına el konulabilecek. Putin’in imzasını taşıyan bu yasa, Rusya Devlet Yasa Bilgi Sistemi’nde yayımlanarak resmiyet kazandı.

Söz konusu yasa, Rus ordusuyla ilgili sahte bilgi yayarak kamuoyunu yanıltan ya da manipüle edenlerin, bu eylemlerinden elde ettikleri varlıklarının devlete geçirilmesini öngörüyor. Bununla birlikte, yasa ayrıca Rusya’nın toprak bütünlüğüne, güvenliğine ve vatandaşlarına yönelik tehdit içeren veya aşırılıkçılığa teşvik eden faaliyetlerde bulunanların da cezalandırılmasını öngörüyor.

Sahte Bilgi Yayıcılarına Karşı Putin'Den Sert Adımlar

Bu yasanın bir sonucu olarak, Rusya’nın ordusunu hedef alan sahte bilgi yayıcılarına verilen çeşitli devlet unvanları ve ödüller de geri alınacak. Yasa, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da kabul edildikten sonra üst kanadı Federasyon Konseyi tarafından da onaylanmıştı. Bu karar, Rusya’nın ulusal güvenliği ve kamu düzenini koruma amacıyla alınan önlemler arasında yer alıyor.

Özellikle, Rusya’nın askeri operasyonları veya ulusal güvenliği ile ilgili olarak sahte bilgi yayılmasını engellemeyi hedefleyen bu yasa, ülkedeki iç ve dış tehditlere karşı daha etkin bir şekilde mücadele etmeyi amaçlıyor.

Sahte Bilgi Yayıcılarına Karşı Putin'Den Sert Adımlar

 

 

Haber: Bülten

İlk Vaka ABD’li Yetkililer Tarafından Doğrulandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu