GündemEkonomiSiyaset

Milletvekili Subaşı BALSOB’de Ziyaretlerde Bulundu

Milletvekili Subaşı BALSOB’de Ziyaretlerde Bulundu

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı BALOSB’ne giderek bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

 

 “ORTA ASYA’YA KESİNTİSİZ DEMİRYOLU SAĞLIYOR”

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı BALOSB’ne giderek bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.  Yapılan ziyaretlerde Milletvekili Subaşı’na BALOSB Müdürü Mesut Eray eşlik etti. Ziyaret programında ilk olarak Gökköy Lojistik Merkezi’ne gidildi. Merkezde Müdür Vekili Şenol Belge ve Lokomotif Bakım Şefi Bülent Gürtekin’den merkez ile ilgili bilgi alındı. Gürtekin ziyaret sırasında açıklamada bulunarak, “Gökköy Lojistik Merkezi’nin Bandırma-Tekirdağ Trenferi hattı ile (trenlerin feribot ile bir yerden başka bir yere taşınması) Avrupa’ya, Eskişehir üzerinden Kars-Tiflis-Bakü hattına entegre olarak Orta Asya’ya kesintisiz demiryolu ulaşım imkanına sahip olmuştur. ” dedi.

 

ARAZİ İNCELENDİ

 

Milletvekili Subaşı Gökköy Lojistik Merkezi’nin Ege ve Marmara Bölgesi’nin en önemli demiryolu taşıma üslerinden biri olduğunu vurgulayarak özellikle BALOSB’de Gümrük Müdürlüğü’nün kurulması ile Lojistik Merkezi’nin daha etkin kullanılacağını ifade etti. Yavuz Subaşı daha sonra Gümrük Müdürlüğü için ayrılan araziye giderek BALOSB Müdürü Mesut Eray tarafından gümrük yerleşim planı kapsamında bilgilendirildi.

 

MESTEM’DE KAYNAK YAPILDI

 

BEKSAN Çivi A.Ş. fabrikası ile ziyaretlerine devam eden Milletvekili Subaşı BALOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki ile bir araya gelerek BALOSB 2021 yatırımları hakkında bilgi aldı. Vekil Subaşı beraberinde BALOSB Müdürü Mesut Eray tarafından bölgenin istihdamına ve nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasına katkı verecek olan MESTEM (Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi) ziyaret edildi. Subaşı,

MESTEM Müdürü Şaban Savaş’tan merkezde açılacak kurslar hakkında bilgi aldı

MESTEM ziyaretinde atölyeleri inceleyen Yavuz Subaşı Metal İşleri atölyesinde kaynak simülatörünü inceleyerek ilk kaynağını yaptı.

 

 “BALOSB ŞEHRİN EKONOMİSİNE YÖN VERİYOR”

 

BALOSB ziyareti sonunda açıklamada bulunan Milletvekili Yavuz Subaşı OSB’lerin şehrin ekonomisine yön veren atardamarlardan birisi olduğunu, Gümrük Müdürlüğü’nün faaliyete geçmesiyle Gökköy Lojistik Merkezi’nin daha aktif kullanılacağını, bunun da şehrin ve ülkenin ihracat rakamlarına olumlu yansıyacağını ifade etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu