Gündem

MİLLETVEKİLİ UYGUR, “BALIKESİR’İN İLK TARIM LİSESİ GELİYOR”

MİLLETVEKİLİ UYGUR, “BALIKESİR’İN İLK TARIM LİSESİ GELİYOR”

 

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili, Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, Savaştepe Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nin Tarım Lisesi olacağını, aynı zamanda Balıkesir’in en büyük ARGE Merkezinin de okul bünyesinde kurulacağının müjdesini verdi.

 

Vekil Belgin Uygur,  “Tarım kenti Balıkesir’e Tarım Lisesi ve AR-GE Merkezi kazandırılmasından çok mutluyum” dedi.

Uygur, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ile yaptığı görüşmeler neticesinde Savaştepe’de eski adıyla Öğretmen Lisesi olan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nin Tarım Lisesi olması ve bünyesinde tarıma yönelik çalışmaların yapılacağı AR-GE Merkezi kurulmasının onaylandığını ifade etti. Balıkesir’in hem eğitim hem istihdamına yönelik çok değerli bir adım olduğunun altını çizen Uygur, şehrimize ve Savaştepe ilçemize hayırlı olsun dedi.

 

BALIKESİR’İN İLK TARIM LİSESİ

Milletvekili Uygur, tarım şehri olan Balıkesir’in ihtiyacı doğrultusunda, sektörün gereksinimi olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Tarım Lisesinin hayata geçirileceğini ifade etti. Milletvekili Uygur, bu okulun; bünyesinde AR-GE Merkezi olan Türkiye’nin ikinci Tarım Lisesi olacağının altını çizdi. Uygur konuyla ilgili açıklamasında “Balıkesir Türkiye’nin en önemli tarım şehri. Bu şehre tarım alanında yapacağımız başta eğitim olmak üzere her türlü yatırım bu açıdan çok değerli. Savaştepe ilçemizde yer alan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi bir Tarım Lisesi olmaya çok uygun şartlara sahip. 300 dönümlük bir araziye sahip olan Lisemiz toprağı, yetişmiş ağaçları ve bitki örtüsüyle son derece verimli ve uygun bir altyapıya sahip. Öğrencilerimiz bu okulda modern tarım yöntem ve tekniklerini öğrenecekler, üretim yapacaklar ve ülkemizin tarım sektörüne nitelikli ara eleman olarak yetiştirilmiş olacaklardır. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

BALIKESİR’İN EN BÜYÜK AR-GE MERKEZİ AÇILIYOR

Uygur konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Mesleki eğitimde artık AR-GE dönemine geçiliyor. Savaştepe’de Tarım Lisesi bünyesinde kurulacak olan AR-GE merkezi; şehrimiz için büyük bir tarımsal AR-GE merkezi haline gelecek. AR-GE Merkezinde kurulacak olan laboratuvarda tarım sektörünün ihtiyacı olan tüm analizler ve araştırmalar yapılacak. Bölgedeki çiftçilerimiz analizler için artık bu merkezi kullanacaklar. Sürdürülebilir tarım için yüksek teknoloji ile çalışmalar yapacak olan AR-GE Merkezi’nde tarımsal üretimin ihtiyacı olan tüm araştırmalar yapılabilecek. Bu Merkezde öğrencilerin projeleri, hayalleri, icatları da desteklenecek. Yani bu merkezle birlikte aynı zamanda geleceğin mucitleri için de büyük bir fırsat ortaya çıkmış olacak. Sayın Bakan Yardımcımız Mahmut Özer’e şehrimize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederim. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu