Gündemİlçe Haberleri

Mirzabey Mahalle Yolları İlgi Bekliyor

Mirzabey Mahalle Yolları İlgi Bekliyor. Tarihiyle Öne Çıkan Mahalle

 

Mirzabey Mahalle Yollari Ilgi Bekliyor11

 

Balıkesir Mirzabey mahalle muhtarı Cihat Yılmaz mahallesindeki çalışmaları ve istekleri MERHABA’ya anlattı. Yıldız, mahallemin nüfusu yaklaşık 3bin civarında. Eski yapılarda yıkım işlemleri var. Ancak, kentsel dönüşüm gerekiyor. Ayrıca, vatandaşlarımız yollarımıza asfalt istiyor. Ayrıca, yollarımız çok bozuk ve bir araç geçerken yağmur yağışı gibi durumlarda evlerin camlarına kapılarına su sıçrıyor.

Tarihiyle Öne Çıkan Mahalle

Muhtar Yılmaz, mahallesi ile ilgili tarihi iki caminin olduğunu söyledi. Ayrıca bu camilerle ilgili bilgiler verdi. Yılmaz, ““Mahallede 2 camimiz var. Biri, Yoğurtçu Camii diğeri ise Aziziye Cami. Dahası, Aziziye ve yoğurtçu camii, tarihi camilerimizden. Aziziye camii 1862 yılında padişah sultan Abdülaziz yılında yapılmış. Yoğurtçu Cami’de aşağı yukarı 19.yy da yapılmış. Dahası, mahallemizin isminin de geldiği, Candar oğullarından Kasım beyin oğlu Kaya bey’in kardeşi Mirza bey tarafından yapılmış. Ayrıca, Mirza Bey’in lakabı yoğurtçu Paşaymış.

 

Mirzabey Mahalle Yollari Ilgi Bekliyor12

Muhtar, mahallesindeki komşuluk ilişkilerinin geçtiğimiz yıllara nazaran azalmaya başladığını söyledi. Ayrıca diğer mahallelere oranla daha samimi ve daha iyi diyebileceğimiz seviyede komşuluklarımız var dedi.

Muhtar şöyle konuştu:

Mahalleli buraya hizmet istiyor. Değer görmek istiyor aslında. Örneğin, çamlık tarafında bizim çamlık diye adlandırdığımız Anıttepe yolu üzerindeki çamlık bölgenin restore edilmesi gerekiyor. Ayrıca, halka dinlenme parkı olarak yapılmasını arzumuz.

Mahallemizde yapılan çalışmaları gördüğünde insanlarımız değer gördüğünü hissediyor. Ancak geçtiği yolların bozuk olması tabiki hizmet yok dedirtiyor. İsteğimiz değer gördüğümüzü bilmek, yaşamak. Yollarımız elbette çalışma bekliyor. Benim mahallelim köylere hizmet gidiyor kırsal mahallelere hizmet gidiyor ancak buraya neden yok? diye soruyor. Ayrıca temizlikte çok önemli. Mahalleli mahalleyi daha temiz görmek istiyor.

Muhammed Can Akyürek

Daha Fazlası İçin Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu