Köşe YazılarıBedia Uçak

Nane Çayı Nefes Aldırır Rahatlatır

Nane Çayı Nefes Aldırır Rahatlatır Nane kokusu ve ferahlığı ile vazgeçilmeyen bir bitki. Hele çayları yine muhteşem. Nane çayı hoş kokulu ve rahatlatıcı etkisi ile gece içinde en ideal içecek.

 

Nane Çayı Nefes Aldırır Rahatlatır Nane çayı faydaları mide bulantısı, şişkinlik, hazımsızlık gibi sindirim sistemi sorunlarında etkili. Okuduğum pek çok kitapta da hep naneye rastladım. Bitkilerle konuşuyorum adlı kitabın içinde naneye dair çok faydalı bulduğum bilgileri paylaşıyorum bugün. Yağmurlu bir günde camın önünde bir yudum içiminde ferahlığı adeta hissettiriyor.

Nane çayının faydaları grip nezle gibi hastalık durumlarında da iyileşmeye yardımcı. Dahası, taze nefes sağlayarak ağız kokusunu giderir. Bu nedenle diş macunlarına, şekerlemelere ve benzeri şeylere nane esansı ekleniyor.

Nane çayı faydaları bunlarla da sınırlı değil elbette. Ayıca Hoş kokulu aromatik nane bitkisinin aynı zamanda anti bakteriyel özelliğe sahip olduğu bilinir. Bu özelliği sayesinde nane çayı faydaları bağışıklık sistemi üzerinde de olumlu etki yaratır. Kış mevsiminde tüketilen nane limon çayı faydaları vücudun direnci düştüğünde oluşan soğuk algınlığı semptomlarında rahatlama sağlar.

Burun Tıkanıklığını Giderir

 

Özellikle kış mevsiminde soğuk algınlığı, nezle gibi durumlarda yaşanan burun tıkanıklığı çok can sıkıcı. Bu çay nefes alırken burundaki hava akışını mentol etkisiyle kolaylaştırır. Burun tıkanıklığı şikayetlerinde sinüslerin açılması için nane çayının buharını soluyarak rahatlatıcı etkisinden yarar sağlamak mümkün. Baş ağrısı şikayetlerini azaltıcı etkisi de var. Ayrıca Nane çayına bir dilim limon ekleyerek tüketildiğinde baş ağrısının giderilmesinde yardımcı.

Sakinlik Veriyor

 

Nane çayı faydaları stresli durumlarda oluşan sıkıntıları gidermeye de yardımcı. Kokusuyla ve içeriğindeki mentol sayesinde sakinleştirici bir etki bırakıyor. Sakinleştirici etkisiyle yatmadan önce bir fincan nane limon çayı tüketildiğinde uyku sürecine geçişi kolaylaştırır. Kafein içermediği için gece tüketildiğinde günün stresini azaltarak rahatlamaya yardımcı. Kasları gevşetmeye yardımcı olur. Nanenin rahatlatıcı etkisiyle sakinliği hissetmek mümkün.

Taze Bir Nefes Oluşumunu Destekler

 

Nane çayı faydaları nefesi rahatlatıcı etkisiyle de kendisini gösterir. Diş macunlarında, sakız gibi ürünlerde sıklıkla kullanılan nane, çay olarak tüketildiğinde nefesi tazeler. Anti bakteriyel özelliğe sahip nane çayı ağız kokusunun giderilmesinde de etkilidir. Nane çayı faydaları arasında yer alan taze nefes oluşumundan yarar sağlamak için gargara şeklinde de kullanımı gerçekleşir.

Nane Çayının Mideye Faydaları

 

Mide bulantısında ilk akla gelen doğal çözümlerden birisi nane çayı. Evde kolayca hazırlanan bir fincan nane çayı bulantı için oldukça etkili olur. Sakinleştirici özelliği sayesinde kısa sürede bulantı sorununun giderilmesinde iyileştirici etki sunar. Nane çayının içerisinde bulunan mentol mide şikayetlerinde spazm çözücü olarak sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı bir rol oynar. Son olarak, sindirim sorunlarında başı çeken şişkinlik, hazımsızlık, kabızlık, kramp gibi sıkıntılar için nane çayı faydaları etkili bir çözüm olabilir.

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu