GündemEğitim

OBİDEV AİLELERİN YANINDA

Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı 2016 yılından günümüze kadar Otizm Spektrum Bozukluğu(OSB) tanısı almış bireylere ve ailelerine eğitim ve hak temelli savunuculuk konularında çalışmalar yürütmektedir.

Otizmde bir gün değil her gün eğitim sloganıyla çıktığımız bu yolda eğitim merkezimizden 87 öğrenci eğitim almaktadır. Fakat dünya genelinde yaygınlaşan koronovirüs (covid-19) salgını sebebiyle maalesef OSB tanısı almış bireyler eğitim haklarından mahrum kalarak bu süreci evlerinde geçirmektedirler. Eğitimlere erişimlerini sağlamak amacıyla sürekli eğitim birimimiz tarafından online eğitimleri yüz yüze eğitim süreci başlayıncaya kadar devam etmektedir.

Pandemi sürecinde Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim için hazırladığı programlarının yetersiz kalması özel çocuklarımızın bu süreçte büyük sıkıntılarla karşılaştığı gözlemlenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının eğitim kurumlarının geçici süreyle faaliyetlerini durdurması ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle bu durum daha da kötüye gitmiştir. Bu yüzden ülkemizde yaşayan her kademedeki OSB’li bireylerin uzaktan eğitim hakkından mahrum kalmamaları için EBA programı özel eğitim modülleri geliştirilerek çocuklarımıza ulaştırılmalıdır.

Normalleşme sürecine geçtiğimiz 01.06.2020 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığının belirlediği sosyal mesafe, maske kullanımı vb. kurallara uyarak spor birimimiz tarafından OSB tanısı almış yetişkin bireylere yönelik kurumumuz spor eğitimlerine başlamış bulunmaktadır. OBİDEV olarak ailelerimizin ve OSB tanısı almış bireylerimizin gün geçtikçe artan eğitim ihtiyacı doğrultusunda onlara destek olmaya devam edecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu