GündemSiyaset

OK ‘‘KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ’’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, yerel seçim çalışmalarına başladı. Zağnospaşa Meydanı’nda yapılan pilav ayran hayrının ardından Balıkesirliler ile buluşan Ok, ‘‘Daha iyi ve refah içinde bir Balıkesir için çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz’’ dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İYİ Parti Milletvekili İsmail Ok, öğle namazı çıkışı Zağnospaşa Camisinde Balıkesirliler ile bir araya geldi. Balıkesir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki çalışmalarından bahseden Ok, ‘‘Kaldığımız yerden devam edeceğiz’’ dedi. İsmail Ok’a ‘Efsane Başkan’ diyerek mikrofonu bırakan İYİ Parti il Başkanı Nedim Tuna, ‘’31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel yönetim seçimlerinde İYİ Parti olarak sizlere layık gören Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız efsane başkan İsmail Ok ile karşınıza çıkıyoruz’’ dedi. Ok’un konuşmasının ardından vatandaşlara pilav ve ayran dağıtıldı.

‘‘BALIKESİR’DE YAPILACAK ÇOK İŞ VAR’’

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, ‘‘İYİ Parti Balıkesir Teşkilatı olarak seçim çalışmalarına başladık. 31 Mart’ta Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’in kahraman evlatlarına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etme imkanına sahip olacağımıza inancım tam. Malumunuz olduğu üzere TBMM’de yapılan grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener hanımefendi Balıkesir il ve ilçe teşkilatlarımızın isteklerini göz önünde bulundurarak bizleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ve 31 Mart’ta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı mazbatasını TBMM’de takdim etmek üzere görevlendirdi. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla herkes burada. İnanıyorum ki tekrar kaldığımız yerden devam edeceğiz. Çünkü Balıkesir’de yapılacak çok iş var’’ ifadelerini kullandı.

‘‘BALIKESİRSPOR TEKRAR HAK ETTİĞİ YERE GELECEK’’

Balıkesirspor’u içi acıyarak izlediğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, ‘‘Az önce muhterem bir abim ‘Balıkesirspor’ dedi. Yüreğimiz dağlandı. Biz göreve geldiğimizde Balıkesirspor mahalle takımlarıyla maç yapıyordu. Elbirliğiyle başardık ve süper lige çıktık. Kimin sayesinde? Balıkesirlilerin sayesinde dün (önceki gün) maçı içimiz kan ağlayarak izledik. Bir deplasman takımınınki kadar statta seyircimiz yoktu. Allah’ın izniyle sporun her alanına desteğimiz olacak. Balıkesirspor ise bıraktığımız gibi süper lige çıkacak. Balıkesirspor bunu hakkediyor’’ dedi.

‘‘YAPTIKLARIMIZ ORTADA’’

Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalardan bahseden Ok şu ifadeleri kullandı; ‘‘Sizlerin sayesinde hiç başımız öne eğilmedi. Bizler de sizin başınızı öne eğdirmedik. Bizler hiçbir zaman pazarlık içinde olmadık. Birilerinin önünü kesmek ya da birilerinin önünü açmak adına kimse bize hiçbirşey teklif edemez. Yalnız ve yalnız Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’e hizmet için yola çıktık. Balıkesir’de çok yapacak işimiz var. Balıkesir, Türkiye’nin en katkı sağlayan ili olmasına rağmen şu anda ekonomik krizden en çok etkilenen illerimiz arasında. Esnafımız, çiftçimiz, sanayicimiz, alın teriyle evine ekmek götürmek isteyen herkes büyük sıkıntı içerisinde. Buradan ilan ediyorum. Balıkesir’i sadece Türkiye’de değil dünyada adından söz edilen bir il yapacağız. Günümüzde en önemli sorun gıda ve sağlık sorunudur. Üreticimizin ürünü para etmiyor. Alın terinin karşılığını alamıyor. İşte onun için Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak organik tarıma önem vereceğiz. Ürettiğimiz organik ürünler kapışılacak. Hem köylümüz kazanacak hem de şehirde yaşayan vatandaşlarımız sağlıklı ürünler yiyecek. Balıkesir denildiğinde tarımın yanında hayvancılık da akla geliyor. Buradan ilan ediyorum. Süt entegre tesisleri kuracağım. Sütçümüzü, tarımla uğraşanları bir avuç üç kağıtçının eline teslim etmeyeceğiz. Yine ilan ediyorum yaş sebze ve meyveleri kurutularak dünya pazarlarına sunulmasını sağlayacağız. Kısacası tarım ve tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz. Bölge ekonomimiz kazanacak. İşsiz gencimiz iş bulacak. Biz Balıkesir’e hizmet vermeye talibiz. Yaptıklarımız ortada. Gaziosmanpaşa’ya Gökköy’e girildiğinde kokudan durulmuyordu. Yaklaşık yüzde 90’ı hibe olan AB projesiyle bizler hem çevreye hem Balıkesir’e en büyük tesisleri yaptık. Buna hayır diyenler mecliste, 2014 ayındaki seçimlerden sonra Nisan ayında açılış törenine kurdelesini kesmek üzere bizleri davet bile etmediler. Ama yeter ki Balıkesir kazansın. Bizler öyle tesisleri kazandırmaya devam edeceğiz. Uygulayacağımız projelerle Balıkesir’ de 7’den 70’e herkesin memnuniyetini sağlayacağız. Balıkesir üreten ve mutlu olan insanların şehri olacak. Balıkesir’i Avrupa standartlarının üzerine çıkaracağız’’ dedi.

‘‘İLK ENGELSİZ YAŞAM PARKINI BİZ YAPTIK’’

Ok, ‘‘Engelliler Haftası nedeniyle de söylemek istediklerim var. Şunu unutmayalım her sağlıklı insan potansiyel bir engelli adayıdır. Engelli kardeşlerimize öncelik verelim. 2009’da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildiğimizde ilk engelsiz yaşam parkını biz yaptık. Yine engelli kardeşlerimiz için en iyi hizmetleri biz yapacağız. Ve Balıkesir farkını gösterecek. Eğitim maalesef her yıl yeniden yapılan uygulamalarla daha kötü hale getiriliyor. Biz eğitimde fırsat eşitliği için sosyal projeleri hayata geçireceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Muhtaç olanların elinden tutacağız. Allah’ın izniyle İYİ Parti olarak büyükşehir ve 20 ilçenin tamamına talibiz. Büyükşehir’de olduğu gibi ilçe belediyelerinde de en iyi adaylarla göreve talibiz. Ben bu seçimin başta partimiz, Balıkesir’imiz ve büyük Türk Milleti için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ve daha önce adaylığı açıklanan AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin adaylarına da başarılar diliyorum. Biz ne Türkiye’de ne Balıkesir’de halkı kutuplaştırmayacağız. Bizim olmazsa olmazımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel değerlerine bağlı, ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan onur duyan herkesi kucaklıyoruz. Sağcıymış, solcuymuş, şu ya da o partiliymiş fark etmez. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Buna saygı duyuyoruz. Ama biz İYİ Parti olarak iddialıyız. Balıkesir’i biz güzelleştireceğiz, Balıkesir’i biz imar edeceğiz. Ecdadımızın huzurunda onların hayır dualarıyla bu seçim çalışmamızı başlatacağız’’ şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu