GündemÖzel Haberler

ÖKSÜRÜĞE ÇARE BULUNDU!

Kış aylarında yaşanan kuru öksürük, hayat kalitesini düşürdüğü gibi uykusuz geceler de yaşatıyor. Bu öksürüğü geçirmek için ise çare ‘Kış çayları’. Çayların içinde pek çok yararlı bitkiyi anlatan Aktar Ayhan Aydoğdu, kış çayının yararlarını MERHABA okurlarıyla paylaştı.

Soğuk kış aylarında en az bir defa grip olunuyor. Kuru öksürük, yüksek ateş ile kendini gösteren gribe çare ise ‘Kış Çayı’. Doktor kontrolüne gidildikten sonra takviye gıdalarla gribin kısa sürede atlatılacağını söyleyen Aktar Ayhan Aydoğdu, grip olmamak için de kış çayları ile bağışıklık kazanılabileceğini söyledi.

‘‘VÜCUDU KORUYOR’’

Kış çaylarının yararlarından bahseden Aktar Ayhan Aydoğdu, ‘‘ Kış çayı, soğuk havalarda vücudumuzun kaybettiği mineral ve vitaminleri takviye ederken, vücudun ihtiyaç duyduğu antioksidan maddeleri tedarik eden birden çok bitki ve baharatın karıştırılması ile hazırlanan bir bitki çayı. Kış çayı, özellikle soğuk kış aylarında ortaya çıkan üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının iyileştirilmesinde ve bu hastalıklara karşı vücudun korunmasında çok etkili’’ dedi.

İÇİNDE NELER VAR?

Kış çaylarının isteğe göre de hazırlandığını söyleyen Aydoğdu, ‘‘ Kış çayının belirli bir formülü, reçetesi yok. Genel olarak kış çayının içinde; tarçın, zencefil, hibiskus, kuşburnu, adaçayı, ıhlamur, meyan kökü, havlıcan, hatmi çiçeği, ekinezya gibi bitkiler kullanılıyor. Bu bitki ve baharatları karıştırarak kış çayı hazırlamak mümkün. İsteğe göre de hazırlanabilir’’ ifadelerini kullandı.

KIŞ ÇAYININ FAYDALARI

Kış çayının yararlarından bahseden Aktar Aydoğdu, ‘‘Bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi üst solunum yolu hastalıklarına karşı vücudu korur, hastalığın kolay atlatılmasına yardımcı olur. Sindirim sisteminin daha rahat ve hızlı çalışmasına yardımcı olur. Kış aylarında yavaşlayan vücut metabolizmasını hızlandırır. Öksürüğe iyi gelir, öksürüğün kısa zamanda atlatılmasına yardımcı olur. Yorgunluğu alan kış çayları aynı zamanda boğaz ağrısını da geçirir’’ dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu