Dünyadan HaberlerGündem

On Binlerce Kişi Sokağa Çıktı! Esir Takası ve İstifa Çağrısı

İsrailliler, ülke genelinde sokaklara inerek Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir anlaşması yapılması için Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası talebiyle gösteriler düzenledi.

On Binlerce Kişi Sokağa Çıktı! Esir Takası ve İstifa Çağrısı

İsrailliler, ülke genelinde sokaklara inerek Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir anlaşması yapılması için Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası talebiyle gösteriler düzenledi. Her hafta cumartesi günleri düzenlenen protestolar, bu hafta da geniş katılımla gerçekleşti.

Hükümet karşıtı gruplara katılan on binlerce kişi, Gazze’deki savaşın sona ermesi ve esirlerin geri getirilmesi için siyasi iradenin kayıtsızlığını eleştirerek, ülkenin “en sağcı hükümetinin” istifasını ve erken seçim talebini yineledi. Tel Aviv, Hayfa, Birüssebi ve Netanyahu’nun konutunun bulunduğu Kayserya kenti ile Batı Kudüs’te hükümetin istifası ve esirlerin geri getirilmesi talep edilen gösteriler düzenlendi.

On Binlerce Kişi Sokağa Çıktı! Esir Takası Ve İstifa Çağrısı
İsrail’De Hükümet Karşıtı Gösteriler: Gazze Ve Esirlerin Geri Getirilmesi Talebi

Geniş Katılımla Gösteriler Devam Etti

Protestoların merkezi, on binlerce İsraillinin katıldığı Tel Aviv’deki Kaplan Caddesi oldu. İsrail bayrakları taşıyan binlerce protestocu, Başbakan Netanyahu ve hükümetini eleştiren pankartlar ve dövizler taşıdı. Göstericiler, hükümetin istifasını talep eden sloganlar attı.

Gazze’deki İsrailli esirlerin yakınları, Savunma Bakanlığı önünde toplanarak Netanyahu hükümetine eleştirilerini yöneltti. Esirlerin bir an önce evlerine dönmesi çağrıları yaparak davullar ve düdükler çalan protestocular, Netanyahu’yu suçlayan sloganlar attı.

On Binlerce Kişi Sokağa Çıktı! Esir Takası Ve İstifa Çağrısı
Gazze Ve Esir Anlaşması Talebiyle İsrail’De Geniş Katılımlı Gösteriler

Gösterilerin Merkezi Tel Aviv

Kaplan Caddesi’nden yürüyerek bakanlık binasının önüne gelen hükümet karşıtı protestocular, esir takası talep eden göstericilerle birleşti. Binlerce kişilik gösterici grubu kentte ilerleyerek bazı caddelerde trafiği kapattı.

Sahil kenti Hayfa’da da binlerce İsraillinin katıldığı gösteride eski Başbakan ve ana muhalefet lideri Lair Yapid, hükümetin devlet için bir felaket olduğunu belirterek erken seçim çağrısı yaptı.

On Binlerce Kişi Sokağa Çıktı! Esir Takası Ve İstifa Çağrısı
İsrail’De On Binlerce Kişi Sokaklara İndi: Netanyahu’Ya Tepki Gösterildi

Netanyahu’nun Konutu Çevresinde de Protesto

Netanyahu’nun şahsi konutunun çevresinde de binlerce gösterici toplandı. Hükümetin istifası ve esirlerin geri getirilmesi için bir an önce anlaşma imzalanmasını talep eden İsrailliler, ülkenin farklı yerlerinde yolları ve kavşakları kapatarak protestolarını sürdürdü.

Hamas’ın 13 Nisan’da İsrail ile ateşkes teklifine ilişkin olumsuz cevabı üzerine, İsrail Başbakanlık Ofisi de Hamas’ın gerçek bir anlaşma olmaksızın İsrailli esirleri teslim etmeyeceğini açıklamıştı.

 

 

AA

İsrail’in Tulkarem baskınında can kaybı 14’e yükseldi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu