GündemEğitimÖzel Haberler

“ÖNCE KABULLENİN”

6 yaşındaki Down sendromlu oğulları Ege’yi YAPA anaokuluna gönderen Cumalı ailesi Merhaba’ya samimi açıklamalarda bulundu.

DURUMU KABULLENMEK GEREKİYOR

Ege’nin Down sendromlu olduğunu öğrendikten sonra zor bir döneme girdiklerini ifade eden Gülay Cumalı “Böyle bir durumla karşılaşan aileler mutlaka destek almalı ve doğru yönlendirilmeli. Öncelikle ailelerin çocukların durumunu kabullenmesi gerekiyor. Ben anne olarak 4 ay bunalımdan çıkamamış ve bu durumu kabullenememiştim. Bundan kurtulup biran önce çocuğum için ne yapabilirim kısmına geçtim.

DOĞRU EĞİTİM KURUMU ŞART

Şu An Yaşam Paylaşım Merkezi (YAPA) Müdiresi olan Süeda Ay ile Ege 2.5 yaşında iken tanıştıklarını, kendileri açısından bunalımlı ve zor geçen o dönemlerde Süeda hocanın kendilerini çok doğru yönlendirdiğini ifade eden Anne Gülay Cumalı “Temel eğitim aileden başlamak üzere yardımcı olarak kreş ve anaokulları geliyor. Bu noktada müdüre annemiz bizim canımız ve en büyük destekçimiz” dedi.

DOĞRU YÖNLENDİRME ŞART

Bu arayışları sonucunda Ege Süeda Ay hoca ile tanıştıklarını söyleyen anne Gülay Cumalı “Çocuğum ne isterse ben oraya kadar çaba gösterecektim. Bu kararı aldıktan sonra eşimle birlikte arayış içine girdik. Vitrin önemli değildi önemli olan eğitim kalitesiydi bizim için. Önce tereddütlüydük çünkü pek çok kreş var ve Down sendromlu olduğu için çocuğumuz özel bir duruma sahipti. İşte o dönemde Süeda Ay hocamız ile tanıştık. Bu konuda bir görüşelim dedik. Bizden önce çocuğumuzun kalbini kazandılar. Sohbet ederken Ege’yi aldılar arkadaşları ile tanıştırdılar. Gidecekken Ege Ben gelmeyeceğim dedi ve doğru yerde olduğumuzu düşündük. Bu kararımızın doğru olduğunu da sonraki süreçte gördük zaten. Zira Ege ile ilgili olarak bizim göremediğimiz birtakım eksiklikleri müdire annemiz özel eğitim geçmişi de olduğu için çok net görebildi. Bizi doğru şekilde yönlendirdi. Ayrıca öğretmen olmanın dışında aile olarak bize çok yakın davrandılar. Çocuğumun her anlamda gelişimini desteklediler. Gerek konuşması, yürümesi, kas sorunları ile ilgili olsun gerekse bizim bilmediğimiz bazı konularda olsun bizi doğru kanalize ettiler. Bu bağlamda benzer durumda ailelere tavsiyem ‘doğru yönlendirme konusunda dikkatli olması. Çünkü hem çocuk hem aile açısından bence bu şart” dedi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu