Gündem

ÖZMEN “SEKTÖR NEFES ALDI”

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Sertaç Özmen, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın Kazdağları’nda kurulan BAÇEM’de yetişecek bitkilerin ilaç sanayinde ham madde olarak kullanılmasını değerlendirdi. İlaç sıkıntısının bir nebze giderildiğini belirten Başkan Özmen, MERHABA’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Birkaç ay öncesine kadar ciddi bir ilaç sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Sertaç Özmen, bu sıkıntının yavaş yavaş giderildiğini söyledi. Özmen, “İlaç bulmakta zorlanıyorduk. Vatandaşlarımız için de zor bir dönem oldu. Ama bu sıra herşey yoluna girdi. Sıkıntı önceki döneme göre biraz daha çözülmüş durumda” şeklinde konuştu.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM)’de yaptığı ziyarette burada verilen eğitimler sayesinde Türkiye ilaç sektörünün ihtiyacı olan ürünlerin, çiftçiler tarafından Burhaniye, İvrindi ve Gönen’de üretilip dünya pazarına çıkacağını söylemişti. Bunu değerlendiren Balıkesir Eczacılar Odası Başkanı Sertaç Özmen, “Tabi ki Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da söylediği gibi ilaç sanayine ham madde elde edilebilir. Biz de her zaman destek veririz. Ama bu konuda yeterli donanım ve fabrikasyon açısından teknolojik donanım olması lazım. Gerekli donatılar olmadan ne kadar sağlıklı bir üretim olur bilinmez” şeklinde konuştu.

GERİ SAYIM

Oda binalarına bir ay içerisinde taşınacaklarını söyleyen Başkan Özmen, “Oda binamız için oturma izni müracaatımızı yaptık. Başvuru neticesinde izin çıkmasının akabinde taşınmaya başlayacağız. Bu süreçte bir ay içerisinde gerçekleşecek. Heyecanla taşınmayı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu