GündemEkonomiÖzel Haberler

Perde Seçiminde Tercih Sanat

Perde Seçiminde Tercih Sanat

 

Sanat Perde, uzun yıllardır sürdürdüğü perdecilik işini Balıkesir’de başarıyla sürdürüyor. Perde tasarım dükkanları, Karesi ve Altıeylül ilçelerinde iki şube ile hizmet veriyor. Bugünlerde Sanat Perde Tasarım özellikle genç çiftlerin tercih noktası oldu. Son model ürünleri ve çeşitleri bünyesinde barındıran Sanat Perde çeşitliliği ile de tercih ediliyor.

 

Dsc 0030

 

Özkuru “En Kullanışlı Perdeler”

Üniversite öğrencisi Enes Özkuru, boş zamanlarında Sanat Perde’de ailesine yardım ediyor. Özkuru MERHABA’ya perdecilik sektörünü anlattı. Enes Özkuru, “ Ailem Manisa’da perde konusunda deneyim edinmiş. Annem 28 yıldır bu deneyimini Balıkesir’de gösteren biri. Babam da öyle. En güzel perde seçimi perdenin kendisi, kumaşı ve zemine olan uygunluğu. En kullanışlı olan perdeler yeni çıkan zeminlerde kullanılan perde çeşitleri ”dedi.

Perdecilikte Yenliğin Adresi Oldu

Enes Özkuru ,Perdeler yıkandığında solmuyorsa ve fazla ütü istemiyorsa bu perdeler yeni çıkan dediğimiz zemin perdeler. Perdeler mobilyaları gösteren ve ev dekorasyonunu gösteren en önemli parçalar” diyerek yeniliğe vurgu yaptı. Öte yandan, “Her yaş grubundan perdelere bakanlar var. Yeni evlenenler daha çok sanat perde ’ye geldiklerin de yeniliğe önem veriyor. Bizimde amacımız yeniliği sürekli takip ettiğimiz için en iyi ve kaliteli hizmeti sunabilmek. Müşterilerimizin memnuniyeti bizim için önemli ve onların memnuniyeti bizi daha çok memnun ediyor ”dedi.

Kusursuz Dikişler Ön Planda Tutuluyor 

“Perde evlerde camları kapatma amaçlı kullanılıyor. Ancak günümüzde perdeler, özellikle gün yapan kadınların tercihi daha çok güzelliğine bakıyorlar. Perdenin imalat aşamasındaki en önemli işi ipleri. İpin kalitesi önemli. Malzemeden çalmayacaksınız. En önemli görsel dikişlerdir ve dikişlere önem vermek gerekir ”şeklinde konuştu.

 

Dsc 0038

 

Perde Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Perde seçerken ilk olarak dikkat edilmesi gereken şey, işlevinin ne olacağına karar vermek. Ardından Kumaş. Seçtiğiniz kumaş perdenin nasıl duracağında, doğal olarak odanın nasıl görüneceğinde büyük rol oynar.- Renk / Desen ve uzunluk.

İşlev En Önemli Kriter

Perde seçerken ilk olarak dikkat edilmesi gereken şey, işlevinin ne olacağına karar vermek. Pencereden gelen ışığı önlemek için karartıcı perde mi istiyorsunuz? Yoksa doğal gün ışığını biraz geçirsin ve ışığı süzerek yumuşak bir atmosfer yaratsın mı istersiniz? Mahremiyet sizin için önemli mi ve evinizin dışarıdan görünmesini önlemek için mi perde takıyorsunuz? Perdenin odalardaki işlevine karar verip kumaş ve nitelik tercihlerini buna göre yapmalısınız. Seçtiğiniz kumaş perdenin nasıl duracağında, doğal olarak odanın nasıl görüneceğinde büyük rol oynar. Perdelerin renk seçimi konusunda birçok iç mimar ya duvarınızla aynı renk skalasında bir ton ya da odanızın genel renklerine zıt, çarpıcı bir ton seçmek gerektiğini söylüyor.

Cesur Dokunuşlar Bej ve Krem Tonlar

Keten ya da kadife gibi kumaşlar ile düz renk bir perde, zamansız klasik bir seçim olacaktır. Mavi, gri gibi güçlü tonlar odanıza cesur bir dokunuş yapabilir; evinizde fazlaca renk ve eşya varsa bej tonları ile sakin ve aydınlık bir görünüm yakalayabilirsiniz. Odanıza sade renkler ve minimal bir yerleşim hakimse, desenli perdeleri adeta bir tasarım öğesi gibi kullanmak mümkün. Desensiz koltuklar, sade ve modern mobilyalar, mono renk bir halı ile iri desenli zıt renkli bir perde odaya bir doku katacaktır. Pamuklu kumaştan yapılan perdelerin kullanımı rahattır, temizlemesi kolaydır ve güneş ışığının eve süzülmesine izin verirler. Karartmalı ya da evi göstermeyen bir perde tercih ediyorsanız, astarlı pamuklu seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Ketenin Doğal Dokusu

Ketenin doğal dokusu ışığı güzel bir şekilde dağıtır, görünümü ve duruşu da odaya çabasız bir şekilde estetik bir görünüm kazandırır. Kadifemsi perdeler kullandığınız her odaya dikkat çekici ve vurucu bir hava getirir. Karartma özellikleri de güçlü olduğundan yatak odalarında, yoğun dokuları ve duruşu dolayısıyla da büyük salonlarda sık sık tercih edilirler.

Uzunluğuna Karar Verin

Uzunluk söz konusu olduğunda göz önünde bulundurulması gereken 2 kriter var: Perde uzunluğu ve perdeyi asacağınız aparatın konumu ve yüksekliği. Perde uzunluğu konusunda tüm iç mimarlar ve ev dekorasyonu meraklıları aynı fikirde: Perde uzunluğu tam olarak tavandan yere kadar olmalı ve perde yerde birikmemeli. Eğer pencerelerin önünde kalorifer petekleri varsa perdenin boyunu petekler üzerinde kalacak şekilde kestirmek yerine stor perdeler tercih etmek daha estetik bir seçim olabilir. Bir diğer dikkat edilmesi gereken şey de korniş yerine perde çubuğu kullanıyorsanız onu tam olarak nereye monte edeceğiniz. Eğer aparatı pencere ile tavan arasında, pencerenin hemen üstüne takarsanız arada bir duvar boşluğu kalacak, bu karşıdan bakıldığında görüntüde bir boşluk yaratacaktır. Hatta eviniz olduğundan daha basık bile görünebilir. Bu aparatı tavana yakın, yüksek bir noktaya monte etmek ise duvarlarınızı olduğundan daha yüksek gösterecek ve perdelerinizi ortaya çıkarmaya yardımcı olacak, unutmayın!   HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu