GündemSiyaset

Referandum değerlendirildi

26 Nisan çarşamba günü CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ve yönetimi ilçe başkanlarıyla il başkanlığında referandum değerlendirme toplantısı yaptı.

 

 

Referandum değerlendirme toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Ender Biçki; “16 Nisan 2017 de bir referandum gerçekleştirdik, Türkiye genelinde kesin olmayan Referandum sonuçlarına göre 1 milyon 300 bin gibi çok az bir oy farkıyla yüzde 51 olarak evet oyu öne çıkmıştır. Ancak seçim sonuçlarına şaibe karışmış, YSK sonuçlar verilirken sayım işlemleri sırasında seçim yasasına aykırı olarak 2 milyonun üzerinde olan mühürsüz pusula ve zarfları geçerli oy kabul etmiş ve kararlarını açıklamışlardır. CHP gerekli itirazlarını yapmış, bu hukuksuzluğa karşı hukuk ve siyasi savaşını sonuna kadar sürdürecektir.” Dedi.

 

Balıkesir Halkına Teşekkürler

 

Belediyenin haberine göre Balıkesir’de demokrasiden yana olan, parlamenter sistemden yana olan Cumhuriyet sevdalısı herkes cevabını hayır oyu ile verdiğini belirten Biçki, şunları kaydetti; “Balıkesir’de halkımızın yüzde 54,5´i hayır demiştir. Referandum çalışmalarımız sürecinde parti rozetimizi ve bayrağımızı bırakarak, demokrasi ve parlamenter sistem için gerekli mücadelemizi yaptık. Bu meselenin memleket meselesi olduğunu anlattık. Bu süreçte CHP Örgütüme, emek harcayan, memleket meselesi diye yola çıkan tüm Balıkesir halkına teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu