SporTürkiye Gündemi

Şahika Ercümen’den İki Altın Madalya

Şahika Ercümen’den İki Altın Madalya. Honduras’ta yapılan Dünya Serbest Dalış Kupası’nda yarışan milli sporcu Sahika Ercümen, 2 farklı dalda birincilik elde etti.

 

Sahika Ercumenden Iki Altin Madalya Jpg

 

Hem Birinci Oldu Hem Türkiye Rekoru Kırdı

Şahika Ercümen’den İki Altın Madalya. Şahika Ercümen, 17 ülkeden 100’den fazla sporcunun katıldığı Dünya Kupası’nda, kadınlarda paletli kategorilerde en yüksek dereceleri elde etti. 2 altın madalya kazandı. Ayrıca şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Milli sporcu,  88 metre çift palet kategorisi ile birincilik elde etti. Bu alanda aynı zamanda Türkiye rekoru da kırmış oldu. Yarışmada ikinciliği İtalyan sporcu Simona Auteri paylaştı. Üçüncülüğü ise yine İtalyan Martina Binda kazandı.

 

Sahika Ercumenden Iki Altin Madalya 1 Jpg

 

2. Altın Madalya Mono Palet Sabit Ağırlık Kategorisinden

Şahika Ercümen, geçtiğimiz haftalarda Bahamalar’da dünya kupasında dalış ekipmanlarında sorunlar yaşadığını iletti. Ayrıca paletlerinin kırılmasına rağmen yarışmalara devam ettiğinin altını çizdi. Şahika Ercümen, 100 metre ile hem kadınlar hem erkeklerde rekor kırarak madalya kazanmıştı. İHA’nın edindiği bilgiye göre Bahamalar’dan, Honduras’a giderek farklı bir yarışmada Türkiye’yi temsil eden milli sporcunun ikinci altın madalyası ise bu koşullarda katıldığı mono palet sabit ağırlık kategorisinden geldi . 3 dakikada 91 metreye inerek altın madalya elde etti. Yarışmanın ikincisi Amerika Birleşik Devletleri’nden Enchante Gallardo oldu. Üçüncü de İtalya’dan Martina Binda oldu.

 

Sahika Ercumenden Iki Altin Madalya 2 Jpg

 

Şahika Ercümen Kimdir ?

6 Ocak 1985’de dünyaya geldi. Çanakkale’de doğdu.  Türk serbest dalışçı ve sualtı hokeyi oyuncusu. Serbest dalışta Türkiye rekorunu elinde bulundurmaktadır. Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve aynı zamanda Başkent Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu