Gündem

İşte Balıkesir’de Çok Konuşulan O Heykel!

İşte Balıkesir’de Çok Konuşulan O Heykel! Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Orhan Peker Sanat Galerisi üç sanatçının eserlerine ev sahipliği yaptı. Sergilenen heykellerden bir tanesi ise dikkat çekti.

 

İşte Balıkesir’de Çok Konuşulan O Heykel!

Mesut Ergin Jpg

Ressam Hakan Urul’un eserleri arasında yer alan heykellerden bir tanesi dikkat çekti. Sergide heykel, seramik ve resimlerde yer aldı.

 

Galeri Ne Zamana Kadar Açık?

26 Ağustos akşamına kadar açık olan serginin açılışını Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin gerçekleştirdi.  Ayrıca sergide, heykel, seramik ve resimlerden oluşan eserler yer alıyor.

 

Heykelin Teması da Eskiz Dönemine Dayanıyor

Açılışta konuşan ressam Hakan Urul, serginin ana teması için uzun bir araştırma ve eskiz dönemi geçirdiklerini söyledi.

 

Ayvalik M.e Jpg

Estetik Soyut Görseller

Dahası Ressam Urul, “Hala burada yaşıyorum. Rum evlerinde doğdum büyüdüm çocukluğumu geçirdim. Bu evlerin kendine has bir mimarisi var. Bu mimari yapıların özelliklerini araştırarak bunlardan nasıl estetik bir görsellik üretebilirim diye düşündüm. Bu evlerin ikinci katları genelde Bağdadi denilen özel bir yapı tekniğiyle ve özel malzemeler kullanılarak yapılıyordu. İşte bu Bağdadi tekniğini ele alıp buradan estetik soyut bir takım görseller oluşturmak istedim” dedi.

Çalışmalarda eskinin yıpranmışlığına yok olmaya yüz tutan mimarisine bu evlerdeki yaşanmışlıklara ve hayatlara bir gönderme bir nostalji duygusallığı katmak istediğini vurgulayan Hakan Urul “Çünkü yaşadığımız bu yıllarda artık bu çeşit bir mimari ve yapı tekniği kullanılmıyor.” dedi.

 

Ayvalik 2 Jpg

Seramik sanatçısı Bülent Şavkın da sergi düşüncesini arkadaşlarınla paylaştığında çok memnun olduklarını belirterek, sergi, resim, heykel ve seramik sanat dallarında ki örneklerle seyircilere daha keyifli ve zengin bir sergi izleme ortamı yarattıklarını söyledi.

Öte yandan Ayvalıktaki atölyelerinde birlikteliğin ilk sergisi olan bu düşüncenin. Hakan Urul tarafından ortaya atıldığını hatırlatan Mehmet Sümbelli, “Benim heykel ile uğraşım soyut ağırlıklı olup değişik teknikleri içermektedir. Belli bir konuyu içermeyip serbest çalışmalardan oluşmaktadır. Çalışmalarıma genellikle doğal malzemeler kullanıyorum” dedi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu