GündemTürkiye Gündemi

Sahte Trafik Sağlayan Haber Sitelerinin Maskesi Düştü! Ses Kaydı Ortaya Çıktı

Basın İlan Kurumu'nun, sağlam ve güvenilir bir şekilde oluşturduğu internet haber sitelerine yönelik veri sistemi, sahte trafik sağlayan sitelere darbe vurdu.

Sahte Trafik Sağlayan Haber Sitelerinin Maskesi Düştü! Ses Kaydı Ortaya Çıktı

Sahte Trafik Saglayan Haber Sitelerinin Maskesi Dustu Ses Kaydi Ortaya Cikti… 1
Sahte Trafik Sağlayan Haber Sitelerinin Maskesi Düştü! Ses Kaydı Ortaya Çıktı

1 Nisan 2023 tarihinde uygulamaya sokulan resmi ilan ve reklamların gazete ve dergilerden sonra internet haber sitelerinde de yayımlanması, dürüst ve kaliteli habercilik yapan sitelere can suyu oldu. Yeni yönetmelikle beraber, basın emekçilerinin özlük hakları güvence altına alınırken, mevzuatı titizlikle uygulayan basın kuruluşları önemli bir dönüşüm yaşadı.

Gerçek Gün Yüzüne Çıktı

Ancak, yeni yönetmelikle birlikte sahte trafikle varlığını sürdüren ve aynı yöntemi uygulayan internet haber sitelerinin maskeleri düştü. Basın İlan Kurumu’nun oluşturduğu sağlam ve güvenilir teknik altyapı, gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Sahte trafikle ayakta kalmış siteler ve bu fırsatı sunan sahte firmalar sıkıntılı bir döneme girdi.

Sahte Trafik Saglayan Haber Sitelerinin Maskesi Dustu Ses Kaydi Ortaya Cikti… 2
Sahte Trafik Sağlayan Haber Sitelerinin Maskesi Düştü! Ses Kaydı Ortaya Çıktı

O Görüşme Ses Getirdi

Son günlerde, sahte trafik sağlayan bir firma ile bir gazeteci arasında geçen telefon görüşmesi, sosyal medyada büyük ses getirdi. WhatsApp gruplarında paylaşılan ses kaydı, internet haber sitelerinin trafik bilgilerini nasıl manipüle etmeye çalışıldığını açıkça gözler önüne serdi. Görüşme kaydından anlaşıldığı üzere firma temsilcisi, Basın İlan Kurumu’nun sistemine müdahale etmekte zorlandıklarını ve sorunu çözemediklerini itiraf etti. Bu, Basın İlan Kurumu’nun sağlam temeller üzerine inşa edildiğinin açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Maske Düştü

Yeni yönetmelik gereğince, internet haber sitelerinin Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alabilmesi için, belirli personel sayısı, zorunlu içerik kriterleri gibi bazı şartların yanı sıra tekil ziyaretçi sayısı şartını da yerine getirmesi gerekiyor. Haber siteleri, bulundukları ilin kategorisine göre belirlenen ziyaretçi sayısını siteye çekip, sayfalarını görüntületmesi halinde resmi ilan alabiliyor. Güvenilir haberciliğin önemini vurgulayan Basın İlan Kurumu, sahte trafik sağlayan sitelerin maskesini düşürerek sektöre sağlıklı bir yapı getirme yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Basın İlan Kurumu denetçileri sahaya çıktı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu