Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündem

Sanatsal Makarna Deneyleri

Yapay Zeka ile Sanatsal Makarna Deneyleri

 

Yapay Zeka Ile Sanatsal Makarna Deneyleri

“Virtual Pasta” Selim Ünlüsoy’un Midjourney kullanarak ürettiği sanal makarna projeleri ile karşınızdayız

Yapay zekanın yaratıcı alanlardaki etkisi,
Sanatsal Makarna Deneyleri

“Yapay zekalı araçların bireysel yaratımı derinleştireceği, çoğullaştıracağı ve iyileştireceği bir dünya hayal ediyorum.”

Virtual Pasta
Belirli stillerde makarna görüntüleri paylaşan bir instagram hesabı olarak kurgulanmıştır. Usta ressamlardan, edebiyattan, ikonik markalardan, sinemadan, popüler kültürden ve müzik dünyasından ilham alarak yaratılmıştır. Biyografi kısmında belirtildiği gibi bunlar “Yapay Zeka ile Sanal Makarna Deneyleri”. İlk paylaşım, 5 gün önce yapılmıştır.

Virtual Pasta’nın arkasındaki isim, şu anda Publicis Italya’nın Executive Creative Director’ı olarak kariyerini sürdüren Selim Ünlüsoy. Ayrıca görselleri Midjourney kullanarak hazırlamaktadır. Kendisi, yapay zekalı araçlara yönelik eğilimi ve neden Midjourney kullandığını şöyle açıklamıştır:

“Yapay zeka destekli metinden görsel yaratım programları için çok heyecanlıyız, belli. Yavaş yavaş boy veren, yeşeren bu esrarengiz bitki birden çiçek açıverdi. Hepimiz polenlerine bulanmak istiyoruz. Takip ettiğim etiketlerden de dolayı Linkedin’im Midjourney yaratımlarından geçilmiyor bu aralar. En az eforla en yüksek sanatsal değeri yarattığını düşündüğüm için ben de Virtual Pasta projesini Midjourney’de yaptım.

Sanatsal Makarna Deneyleri
Selim Ünlüsoy

Selim Ünlüsoy, yapay zekalı araçların bireysel yaratımı derinleştireceği, çoğullaştıracağı, iyileştireceği bir dünya hayal ettiğini de belirtmektedir.

“Sizi de beklerim. Safları burada tutalım çünkü diğer taraf çok fena zifiri karanlık.” diyor.

Yaratım Süreci Üzerine…

Ünlüsoy, yaratım süreci üzerine yaptığı açıklamalarda da bunun kişisel inisiyatifiyle başladığı bir proje olduğunu belirtmiştir:

“Günlük yaratımı sadece önüme gelen briefler’den çıkaralı çok oldu. Eğer bu işi siz de benim gibi profesyonel olarak yapıp beyninizi çeşitli markalara kiralıyorsanız, beni çok iyi anlarsınız. Yaratma güdüsü yırtık uçurtma gibi sağa sola serbest salınımlar peşindedir hep. Günümüzün büyük bir kısmı bu güdüyü briefe ve marka gerçekliklerine odaklayarak geçer.

Yine de fikirler serbest salınım geliverir. Umarım her yaratıcının sağlığı, sabrı ve keyfi yeter bunları hayata geçirmeye. Yaşasın timesheet’ler dışındaki küçük projelerimiz!”

Sanatsal Makarna Deneyleri

Virtual Pasta — Selim Ünlüsoy

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

Referans: Virtual Pasta, Selim Ünlüsoy

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu