Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Şehit Öğretmen

Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit oldu.  Sevenleri, Şenay Aybüke Yalçın’ı Çorum’un Osmancık ilçesindeki kabri başında andı.

 

 

Şehit Öğretmen… Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ı andı.

Şehit Öğretmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda, “Milletimize hizmet etmekten başka hiçbir gayesi olmayan Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizi, alçakça şehit edilişinin yıl dönümünde rahmetle yad ediyorum. Aybüke evladımızı ailesinden, sevdiklerinden, öğrencilerinden ayıran terör örgütü PKK ile mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Erdoğan, paylaşımında şehit öğretmenin fotoğrafına da yer verdi.

Şehit Öğretmen

Teröristler Ateş Açtı

Şenay Aybüke Yalçın, ilk görev yeri Kozluk’a gitti.  7 aylık öğretmenken 9 Haziran 2017’de karne dağıttı.  Sonra evine dönüş yolunda Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına teröristlerce açılan ateş sonucu Öğretmen Yalçın, ağır yara aldı. Ardından, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Edinilen bilgiye göre, şehit olan 22 yaşındaki Yalçın için memleketi Çorum’un Osmancık ilçesindeki kabri başında anma töreni gerçekleşti.

Şehit Öğretmen

Törene, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya. Beraberinde, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay. Devamında, Belediye Başkan Yardımcısı Şeref Keskin ile öğrenciler katılım sağladı. Törende, sevdikleri Aybüke öğretmenin çiçeklerle süslenmiş mezarını suladı. Bunun yanında sevenleri, Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dua etti.

Şehit Öğretmen

“İnsan büyür beşikte, mezarda yatmak için”

Milletvekili Kaya, şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ı rahmetle andığını söyledi. Kaya, “Şair Nihal Adsız diyor ya ‘İnsan büyür beşikte, mezarda yatmak için. Koç yiğitler vardır can verir. Vatanı yaşatmak için.’ Bütün şehitlerimiz bu vatan yaşasın. Ezan dinmesin. Bayrak inmesin. Vatan bölünmesin diye şehit oldular. Dahası canlarını ortaya koydular” dedi.

Şehit Öğretmen

Milletvekili Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde teröre ve teröristlere geçit olmadığını vurguladı. Devamında Kaya, “İnşallah yeni Türkiye Yüzyılı terörsüz, huzurlu, mutlu, yeni bir Türk yüzyılı olacak” ifadelerine yer verdi.

Kaymakamı Akpay da şehit öğretmenin isminin ilçede yaşatılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Ayrıca, “Aybüke öğretmen, Osmancıklı olmasına karşın Türkiye’nin evladı. Bizler de Aybüke öğretmenin aziz hatırasını yaşatmak için elimizden geldiği kadarıyla her yıl öğretmenimizi anacağız ve gelecek nesillerimizin Şenay öğretmenimizi daha iyi anlaması, öğrenmesi için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Emirhan Dölcü de Şenay öğretmenin PKK tarafından şehit edildiğini hatırlattı. Ardından, “Biz onu unutmadık, hiçbir zaman unutmayacağız. Bir Aybüke ölür, bin Aybüke doğar. Bu her zaman aklımızda olmalı. Şehitler cennete gider. Bunu da unutmamalıyız” dedi.

Şehit Öğretmen

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ı andı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yalçın’ın 6 yıl önce öğrencilerine karne dağıttıktan sonra şehit edildiğini hatırlatarak, “Aziz hatırası unutulmayacak. Bilinsin ki terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Şenay Aybüke öğretmenime Allah’tan rahmet diliyorum. Makamı ali olsun” ifadelerine yer verdi.

…Şehit Öğretmen….

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu