Gündemİlçe Haberleri

Şehitleri Anma Töreninde Duygusal Anlar

Susurluk'ta, 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Gerçekleşen etkinliklere katılan vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Şehitleri Anma Töreninde Duygusal Anlar

Sehitleri Anma Toreninde Duygusal Anlar 1

Program, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Ardından Susurluk Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam etti. Susurluk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin organize ettiği Anma Programı, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Etkinlikte öğrencilerin hazırladığı Kuran-ı Kerim tilaveti, koro ve oratoryo performansları, öğrenci tarafından seslendirilen şiirler ve sunulan zeybek gösterisi izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Ayrıca, Susurluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere başarılarından dolayı ödülleri takdim edildi. Program, şehitlik ziyareti ve Merkez Çarşı Camiinde okutulan mevlid-i şerif ile devam etti. Şehit yakınları ve gazi ailelerinin bir araya geldiği Susurluk Park Düğün Salonunda iftar yemeği ile son buldu.

Sehitleri Anma Toreninde Duygusal Anlar 2

Mehmet Akif’in Sözüyle Başladı

Programa, Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkanı Nurettin Güney, ilçe protokolü, şehit yakınları, gaziler, idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Muammer Köken’in yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy’un “Sana dar gelmeyecek Makber-i kimler kazsın! Gömelim gel seni tarihe” dizeleriyle başlayarak, şehitleri ve Türk Milleti’nin kahramanlığını vurguladı. Köken, Türk Milleti’nin tarih boyunca nice zaferlere imza attığını ve vatanı için canını feda etmekten çekinmediğini ifade etti.

Sehitleri Anma Toreninde Duygusal Anlar 3

Köken “Vatan için canımı veririm”

Köken, konuşmasında ayrıca, Türkiye’nin terörle mücadelesine ve sınır güvenliğine vurgu yaparak, teröristlere karşı kararlılıkla mücadele edileceğini belirtti. Türk Milleti’nin her zaman vatanını korumak için canını seve seve vereceğini vurgulayan Köken, şehitlerin ve gazilerin her zaman hatırlanacağını ve minnetle anılacağını ifade etti. Program, şehitlerin anısına düzenlenen etkinliklerle dolu bir gün olarak geçti. Susurluk halkı, şehitleri unutmayarak onların emanetini en iyi şekilde koruma sözü verdi.

Haber: Bülten

Balıkesir Şehitlerimizin Hatırasına Ev Sahipliği Yapacak

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu