GündemKöşe Yazıları

Sessizlerdeki İyilik Kahramanlarımız

Sessizlerdeki İyilik Kahramanlarımız

 

Karpuz kabuğundan gemiler yapmak, limon kabuklarından kış çayı elde etmek, yazdan kurutulan papatya çiçeklerinden merhem yapmak, dalından toplanan mevsim meyveleriyle kışa yatırım yapmak, tasarruftan yana adımlamak en güzel akıllıca yatırımlara minicik örneklerdendir. Hayalle karışık gerçekler, çocukça fikirlerden türeyen icatlar, insanlığa ışık olan buluşlar, toplum yararına sunulan güzellikler her canlıya olumlu dönüş verir.

Bir toplu iğnenin, kibrit çöpünün, çekirdeğin, ayakkabı bağının dahi en gerekli olduğu yokluk zamanı olacaktır. Tok evin aç kedileri olmaktansa tasarruftan yana çoğalan tutumlu elleri tercih etmek iyidir. Afiyet, iyilik, güzellik, sabır, şükür, birlik ve beraberlik var olunca yokluğun küllerini temizlemek kolaydır.

Kilometrelerce uzaklara uçarak en güzel çiçeklerin taç yapraklarına konup insanlara bal yapan arıların değeri, kozasında sapasağlam işçilikle tüm marifetini sergileyen ipek böceği, ıkınarak var gücüyle taze yumurta yumurtlayan organik tavuklar, çocuklarımızın besinine taze sütüyle katkı sunan ve yemyeşil çayırlarda otlayan inekler, yünleriyle kışın ayağımıza sıcacık örgü patik hediye eden koyunlarımız, güzel sesiyle sabah bizi uyandıran kafesteki kanaryamız, oltamıza takılarak akşam yemeğinde rızkımıza bereket katan akarsu balıkları, şifa niyetine üretimi yapılan faydalı böcekler, toprağı havalandıran solucanlar ve birbirinden harika canlılar şu hayatın en mutlu tablosudur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu