Köşe YazılarıBedia Uçak

Sıcak Hava Altında Cildimize Neler Oluyor?

Sıcaklıklar arttıkça, ısı dayanılmaz hale geliyor ama cildimize ne oluyor biliyor musunuz?

Sıcak Hava Altında Cildimize Neler Oluyor?.. Merhaba sevgili okurlarım,  sıcak havanın cildin terlemesine neden olarak cildin kendini korumak için daha fazla yağ (sebum) üretmesine neden olduğunu biliyor muydunuz?

Bunun sonucunda da gözeneklerimiz genişler ve yağlı cilde sahip olanlar için sivilce ve akne görünümünü artırma ihtimali var.  Güneşin ısısı, cilt bariyeri görevi gören stratum korneum olarak bilinen epidermisin dış katmanını da (derinin üst katmanı) etkileme ihtimali var. Bu bariyer, lipitlerden ve ölmekte olan veya ölü deriden oluşur ve zararlı toksinlerin vücuda girmesini önleyen bir koruma tabakasına sahiptir. Güneş ışınlarından zarar görürse cildin kurumasına veya tahriş olmasına neden olur. Bu nedenle güneş koruyucu uygulamak, cildi nemlendirmek, nemlendirmek ve güneş ışınlarından korumak için çok önemlidir.

DEHİDRASYON

Sıcak hava vücuttan ve ciltten su kaybını artırarak dehidrasyona neden olur. Bu cilt tahrişine, güneş yanığına ve dudaklarda çatlaklara neden olur. Dehidrasyon, güneşe maruz kalma, klima, diyet veya yüzün tekrar tekrar silinmesinden kaynaklanma ihtimali var. Cilt ayrıca içeriden nemi kaybederek kaşıntılı, kuru, kırışık ve donuk hale gelir. Susuz kalırsanız, baş dönmesi ve kafa karışıklığı hissedebilirsiniz ve ayrıca diliniz ve ağzınız da kuru olacaktır. Dehidrasyon için en iyi çözüm, cildin içini ve dışını nemlendirmek için bol su almaktır.

İlgili Makaleler

Yanınızda bir şişe su taşıyın ve yarım saat aralıklarla yudumlamaya devam edin. Karpuz gibi meyveleri ve cilde uygun diğer sağlıklı meyve sularını alın. Su almak ayrıca toksinlerin atılmasına, gözeneklerin açılmasına ve cildin yumuşak ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olur. Kahve ve alkol tüketimini en aza indirin. Nemlendiriciler ayrıca, havaya salınan buhar oluşturarak cildi nemlendirmeye yardımcı olur, bu da nemsiz cildi iyileştirmeye yardımcı olan nemli ve nemli bir atmosfer oluşturur. Cildi daha fazla tahriş edebileceklerinden, sert sabunlardan ve özellikle kumlu olanlardan kaçının. Piyasadaki bazı ürünler cildi kapatmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur ve çevresel faktörlerin neden olduğu hasarı azaltmak için koruyucu bir bariyer oluşturur.

SICAK HAVALARDA CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

İyi hijyen sağlayın çünkü sıcak ve ıslak ısı bakteri üretir. Cildiniz yağlıysa fazla sebumu kontrol etmek için yağ bazlı bir temizleyici kullanın. Cildi kurutma ve tahriş etme eğiliminde oldukları için sert sabunlardan ve temizleyicilerden kaçının. Dışarıda olduğunuzda SPF 50 ile kaliteli, geniş spektrumlu bir güneş koruyucu kullanın. Cildinizi her zaman duştan sonra nemliyken nemlendirin ve cildinizi daha fazla kurutabileceğinden sıcak duş veya banyolardan kaçının.

GÜNEŞ YANIĞI

Güneş yanığı, cilt UV (ultraviyole) ışınlarına maruz kaldığında cildinize zarar vererek oluşur. Bu, kırmızı lekelere neden olur ve cildinize dokunamayacak kadar sıcak olur. Cilt birkaç gün sonra pul pul dökülebilir veya soyulabilir. Güneş yanığından kaçınmak için kendinizi güneşe maruz bırakmayın. Evden çıkmadan önce yüzünüze, kollarınıza, bacaklarınıza ve boynunuza daima SPF 30 ve üzeri güneş kremi sürün. Güneş kremini en az 2 saatte bir yeniden uyguladığınızdan emin olun. Yüzüyorsanız veya aşırı terliyorsanız, daha sık uygulanmalıdır. Geniş kenarlı şapka ve uzun kollu gibi cildi mümkün olduğunca kapatan giysiler giyilmesi tavsiye edilir.

.Sıcak Hava Altında Cildimize Neler Oluyor?.

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu