EkonomiGündemİlçe Haberleri

Sındırgı’da Jeotermal Isınmadan Sonra Doğalgaz Kullanımı Başladı

Çevreci ve Ekonomik Bir Isınma Alternatifi

Sındırgı’da Jeotermal Isınmadan Sonra Doğalgaz Kullanımı Başladı

Çevreci ve Ekonomik Bir Isınma Alternatifi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, jeotermal enerji ile ısınmanın ardından doğalgaz kullanımı da başladı. Doğal şehir Sındırgı’da, jeotermal ısınmanın bulunmadığı bölgelerde, özellikle ekonomik ve çevreci bir şekilde ısınmayı sağlayan jeotermal sistemin bulunmadığı bölgelerde, doğalgaz altyapı çalışmaları başlatıldı. Alt yapı çalışmalarının kısa bir süre içerisinde tamamlanmasıyla birlikte, evlerde doğalgaz kullanımı başladı. İlçenin Camikebir ve Kurtuluş mahallelerinde başlayan çalışmalar, ilçe merkezinin tamamına yayılması planlanıyor.

Sindirgida Jeotermal Isinmadan Sonra Dogalgaz Kullanimi Basladi 3

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, doğalgaz altyapısının sağlanması sürecinde yaşanan sıkıntılara rağmen, vatandaşların ekonomik ve çevreci bir ısınma sistemine kavuşmasının önemine değindi. Yavaş, jeotermal enerjinin %65’ine yakın bir bölümde kullanıldığı ilçede, doğalgaz kullanımının ilk etapta Bağlariçi ve Kocakonak mahallelerinde başladığını belirtti. İlerleyen süreçte ise doğalgazın ilçenin tamamına yayılması hedefleniyor. Belediye Başkanı Yavaş, doğalgazın sanayide de önemli bir rol oynayacağını vurguladı ve şehirdeki istihdamı artıracağını dile getirdi.

Sindirgida Jeotermal Isinmadan Sonra Dogalgaz Kullanimi Basladi 1

Doğalgazın evlerde kullanılmaya başlanması, vatandaşlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Doğalgazın performansından ve temizliğinden memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, önceden kullanılan ısınma sistemlerine kıyasla doğalgazın çok daha verimli olduğunu ifade ettiler. Ayrıca, doğalgazın ilçeye gelmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Sindirgida Jeotermal Isinmadan Sonra Dogalgaz Kullanimi Basladi 2

İş yerlerinde de doğalgaz kullanımına geçiş yapıldığına dikkat çeken esnaf, doğalgazın sağladığı konforu ve kolaylığı önemsediklerini belirttiler. Artık yemeklerini doğalgazla pişirmeye başlayacaklarını dile getiren esnaf, doğalgazın ilçeye gelmesinin uzun bir süredir beklenen bir gelişme olduğunu ifade ettiler.

Altıeylül’de Kozderegüvem ve Konakpınar Mahallelerinde Yol Sorunlarına Çözüm Hız Kazandı

İha

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu