Özel HaberlerSiyaset

Sındırgı’da ki Siyasi Skandala Büyük Tepki

Geçtiğimiz hafta Sındırgı CHP Başkan adayı Serkan Sak’ın Sındırgı’nın Kurtuluş İlkokulunda öğrencileri siyasete karıştırdığı “skandal” görüntüler, sadece ilçede değil Balıkesir’in genelinde büyük tepki gördü. Bir diğer rezillik ise Okul müdürünün miniklerle aynı skandal kareye sırıtarak girmesi oldu.

Sındırgı’da ki Siyasi Skandala Büyük Tepki

Sindirgida Ki Siyasi Skandala Buyuk Tepki 3

Rezil Görüntüde Okul Müdürü de Var!

CHP başkan adayı Serkan Sak’ın ilkokulda seçim çalışması yaptığı ve öğrencilerle bir araya gelerek belli bir siyasi partiye gönderme yaptığı fotoğraf “rezalet” ve “suç” olarak değerlendirildi. Okul müdürünün aynı karede olması ise yetkililerinde suça ortak olduğu şeklinde değerlendiriliyor.

Çocukları Siyasete Alet Etmek Büyük Suç

Siyasetin bu seviyelere gelmesine tepki gösteren birçok vatandaş, “böyle bir şey kabul edilemez. Çocuklara bir siyasi gönderme yaptırılması kabul edilemez. Sonuçta o çocukların farklı görüşlere sahip ebeveynleri var. Ayrıca, dünyanın neresinde olursa olsun çocukları siyasete alet etmek büyük bir suç” şeklinde değerlendirdi.

Okul Müdürü’nün İzin Vermesi bile Suç

Yaşanan olaya eğitimcilerde büyük tepki gösterdi. Çok sayıda eğitimci, Siyasetçilerin okula girmesinin, ziyaret edip öğretmenlerle temas etmesinin siyasi özgürlük içinde olduğunu, ancak öğrencilerle temasının suç olduğunu ifade etti.  Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin, “Okullarda siyasi propaganda yürütülemez” hükmüne rağmen Okul müdürünün izin vermesinin suç olduğunu ifade eden eğitimciler, “siyasete çocukları alet etmek çok ama çok büyük bir hata” dedi.

Pervasızlığı Görmüştük Ama Böyle Rezillik Olmamıştı

Sındırgı’da yaşayan vatandaşlar ise, her seçim öncesi pervasız görüntülere bazen tanık olduklarını ifade ederek, “Ancak muhalefetin böyle bir rezilliğe imza atacağını hayal bile edemezdik. Hiç kimsenin, ya da hiçbir partinin çocuklarımızı siyasete bulaştırmaya hakkı yok. Devletin ilgili birimleri bu konu üzerinde ciddi bir şekilde durmalı” dedi.

Müdür İbrahim Işık Hakkında “Suç” Soruşturması

Öte yandan, Balıkesir Valiliği’ne bağlı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, ilgili kanun ve yönetmeliği hiçe sayarak, okulu siyasi partinin seçim çalışmalarına açan ve rezil fotoğraf karesine giren müdür İbrahim Işık’ın işlediği suç ile ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

2024 31 Mart seçimleri öncesinde ilk defa skandal görüntülerin yaşandığı Balıkesir’de, Bu “rezil skandal” Balıkesir siyasi tarihinde ilk ve bir kara leke olarak tarihe geçti. Birçok vatandaş bu skandalların sandığa yansıyacağını

Haber: Kamil Akyürek

Ahmet Akın: ‘Balıkesir’in Çehresini Değiştireceğiz’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu