GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Sındırgı’nın Vazgeçilmez Lezzeti ‘Otlu Sini’

Sındırgı’nın Vazgeçilmez Lezzeti ‘Otlu Sini’

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi yöreye has lezzetler ile dikkat çekiyor. Sındırgı’nın Pürsünler Mahallesinde yaşayan kadınlar imece usulü hazırladıkları otlu sini ile damakları şenlendiriyor.

Köylülerin haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek yöresel damak tatlarını yaşattığı fırınlar, lezzet durakları haline geldi. Mahalledeki kadınlar, bölgelerine ait otlu siniyi çayın yanında pişirerek sohbet eşliğinde yiyor. Yaptığımız otlu sinileri komşularımıza da ayrıca dağıtıyoruz. Bizim burada gelene geçene ayrıca vermek adettir’’ dedi.

Otlu siniyi kendi bahçesinde yetiştirdiği yeşilliklerle yapan Fadime Demirel ise ‘’Komşularımızla toplanıp ekmek, otlu pide ve ayrıca pespet yaparız. Gelene gideni durdurup veririz. Ölenlerimizin ruhuna hayır olsun diye dağıtırız. Otlu yaparken ıspanak, soğan, pırasa ve lahana kullanırız. Kendi ürettiğimiz yeşilliklerden yapıyoruz. Hiçbir ilaç kullanmıyoruz, ayrıca tamamen organiktir’’ dedi.

Mahalle muhtarı Mustafa Tekel, ‘’Gördüğünüz gibi bizim kadınlarımız adet üzerine ekmek yaparken komşulara seslenip bir araya gelirler ve yapmaya başlarlar. Aynı zamanda köy ekmeğini yaparken bizim insanlarımız fırın önünde muhabbet etmek için otlu ve ayrıca pes pet yaparlar. Yoldan geçene de göz hakkı var diye onlara da ikram da bulunurlar. Bizim adetlerimiz çok güzeldir bu şekilde de ayrıca devam etmesi için elimizden geleni yapmaya ayrıca devam edeceğiz’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu